• Altatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Megszeretném kérdezni,hogy a dohányzás befolyásolja-e az altatást? Mer a napokban lesz a mütéttem és tudom nem kéne de dohányzok lesz belőle komolyabb bajom? előre is köszönöm a mihamarabbi választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a altatás, dohányzás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A dohányzás a lélegeztetést és az altatást is hátrányosan befolyásolja. Bővebb légúti váladék termelődést okoz, és a légzési paraméterek is rosszabbak. Ha már érrendszeri károsodás is társul hozzá, növeli a műtét után a tüdőgyulladás kialakulásának a kockázatát. Hogy mindezeket elkerülje, a műtét előtt 6 dohánymentes hétre  lenne szükség.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-03 09:25:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: