• Újabb kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr ! Köszönöm gyors válaszát. Őszintén bevallom, kissé ideges lettem az "obstruktív" szó láttán. Orvosi szótárban megnéztem, ez eldugulást jelent. Ez a tüdőnél lehet? Milyen vizsgálat mutatja ki, és mennyire veszélyes? A Sincumart folyamatosan szedi, rendszeres laborvizsgálat mellett. A szivét nagyon komolyan kivizsgálták, mikor az embóliát kapta, ugyanis az egyik orvosa mindenáron infarktust akart diagnosztizálni, ugyanis nála az embolia nem fulladással vagy légszomjjal jelentkezett, hanem iszonyatos hát- és oldalfájdalommal. De hála Istennek, a szivénél semmilyen vizsgálat nem mutatott ki betegséget. Az emboliát végül is izotópos vizsgálat erősítette meg. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Szűcs Csabáné

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőembólia témában

        Tisztelt Szűcsné,
        Ne ijedjen meg az obstruktív jelző inkább a kilégzés nehezítettségét jelenti, ami egy tüdőtágulatnak felel meg és nem veszélyes, mint az embolia. Hörgőtágítót kell szedni rá és nem festeni, meg olyan anyagokkal babrálni ami erős szagokat áraszt.
        Tisztelettel


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-12 14:50:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Ma megvolt a kontroll röntgen, (2 heti antibiotikum szedés után) de mégsem vagyok nyugodt. A lelet a következő.: "A rekesz jobb oldalt elöl, medialisan adherens. Egyéb eltérés nem észlelhető." Ez mit jelent? Ilyenkor mi a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hete nehezen veszem a levegőt és a mellkasom is szorít néha. Az lenne a kérdésem,hogy mi okozhatja ezt? Köszönöm!