• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        31 éves férfi vagyok. Streszes munkahelyen dolgozom vagy nappal vagy éjszaka. 2008. május elejétől jelentkezett nálam mellkasi fájdalom spontán, kísérőjelenségek nélkül. Orvosi tanácsra végigcsináltam az EKG-t, terheléses EKG-t, szív ultrahangot, mellkas-röngent, vér és vizeletvizsgálatot stb., mely alapján kardiológiai kezelésem nem szükséges. Gyógyszert nem szedek, napi 2-3-4 kávét iszom és 1 doboz cigarettát szívok el. Kérdésem az lenne, hogy miért fáj ennek ellenére tompán a mellkasom minden nap reggeltől estig (leginkább légzéskor), kivéve akkor, amikor oldalra fekszem?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!


        Ha szívének nincs semmi baja, akkor csak már egy légzésfunkciós vizsgálatot kéne elvégezni. Ha ez is normális, akkor mellkasi fájdalmát a feszültség okozta vázizom tónus fokozódás okozza. Lazítani kell! Munka után feltétlenül sportoljon vagy mozogjon erőteljesebben, ezek lazítják az izmokat. És természetesen hagyja abba a dohányzást, mert hosszú távon ez nem kifizetődő szokás. Ha most nincs is szív és tüdő problémája évek múlva lesz. A mozgás, sport erre is hasznos lehet.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-24 17:58:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 07:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: