• Hörghurut - mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Múlt héten egyik reggel arra keltem, hogy fáj a mellkasom és a mandulám, délután már száraz köhögés, hőemelkedés, hátfájás társult hozzá. A doktor azt mondta, hogy hörgőhurutom lehet. Írt fel antibiotikumot, köhögéscsillapítót, de már egy hete köhögök, a váladék pedig fura, mert kis sötét színű pontok és csíkok vannak benne. Egyik nap érzem, hogy kezd felszakadni, másik nap megint csak száraz köhögés. Ez a köhögés meddig húzódhat el? Ön mit javasol?

        WEBBeteg szakértő válasza a hörghurut, vizsgálat, mandulagyulladás témában

        A panaszok úgy 7-8 nap múlva múlnak el teljesen. Én megnézetném magam a fül-orr-gégésszel is, mivel mondta, hogy a torka is fájt. Ha tüszős mandulagyulladása  van, akkor lehet a kapott antibiotikumra nem fog kellően reagálni. Ha befejezte az antibiotikumot és továbbra is panasz van, menjen vissza, és kérje mellkas röntgen és fül-orr-gégészeti vizsgálatát.

        Tisztelettel: Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-24 13:28:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés