• Hogy lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Olyan panaszom lenne,hogy szinte állandó jelleggel orrváladékot kell lenyelnem, bár néha nem is sikerül csak több nyelés múlva, kifújni nem megy, mert azt meg egyáltalán nem engedi..., nem tudom mitől van ez, és már régóta tart, aggódom efelől..., köszönöm mielőbbi válaszát... Köszönettel:Nia

        WEBBeteg szakértő válasza a orrsövényferdülés témában

        Tisztelt Nia!


        Lehet az ügy megoldása egyszerű lesz, ha elmegy a fül-orr-gégészetre és megnézik. Lehet egy orrsövény elferdülése, és szűkebb orrjáratokkal, ami arcüreggyulladást okozott és nem tud kitisztulni az ott pangó váladék. Lehet ennek más oka is, egy  polipózis vagy valami más helyi elváltozás. Rremélem ez a vizsgálat megoldja próblémáját. Ha nem , akkor kéne egy arcüreg CT, mert gyakran az arcüreg finomabb elváltozásai nem láthatók a sima rtg. felvételen.Más gond nem hiszem, hogy állhat panasza hátterében, de ezt majd a fül-orr-gégész modja ki véglegesen.


        Tisztelettel:  Dr. Brugós László pulmonológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-19 14:31:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Ma megvolt a kontroll röntgen, (2 heti antibiotikum szedés után) de mégsem vagyok nyugodt. A lelet a következő.: "A rekesz jobb oldalt elöl, medialisan adherens. Egyéb eltérés nem észlelhető." Ez mit jelent? Ilyenkor mi a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hete nehezen veszem a levegőt és a mellkasom is szorít néha. Az lenne a kérdésem,hogy mi okozhatja ezt? Köszönöm!