Dohányfüst belélegzése

Tisztelt Doktornő! 2 órán át beszélgettem valakivel, a nagyjából a 3/4 részében dohányzott és rám fújta szembe velem a tömény dohányfüstöt (sajnos olyan ember volt akinek nem tudtam egyszerűen szólni) , olvastam hogy már 10 perc után is komoly károsodást tud okozni a dohányfüst belélegzése, sajnos ez alapján nem kérdés hogy milyen hatással volt rám óriási eséllyel, érdeklődnék hogy mi az a károsodást okozott amin tudnék javítani és hogyan, illetve milyen maradandó károsodást okozhatott? Esetleg érdemes e valamilyen vizsgálatra elmennem? Köszönöm előre is a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza cigarettafüst passzív belégzése témában

Kedves Kérdező!

Egészen biztos, hogy ez alatt az idő alatt semmi maradandó károsodás nem érte, emiatt ne aggódjon. Azt viszont fontos megjegyeznem, hogy a nemdohányzók védelmében készült a dohányzásról és annak tilalmáról szóló törvény, amit mindenkinek be kell tartani. Ön nem köteles elszenvedni más dohányzásának következményeit, és ennek nyugodtan hangot is adhat.

Jelenleg nem szükséges orvosi vizsgálat. A későbbiekben viszont javaslom a rendszeres, évenkénti tüdőszűrést.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. május 18., 19:18; Megválaszolva: 2021. május 20., 21:14
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
CT vizsgálat értelmezése
Üdvözlöm! 2019ben volt mellmegtartó műtétem.Segítséget szeretnék kérni a CT vizsgálat értelmezéséhez.Nem voltam beteg, vagyis nem éreztem, ...
COPD? Mi várható?
Kedves Doktornő! Egy igen szerencsétlen azbesztterhelés következtében (tört azbesztpala rám zúdult a padlásfeljárón keresztül, munkások...
Mellkas ct
Jó napot! Voltam mellkas ctn és a véleményben ez állt: Residualis köteg a jobb s5 tüdőszegmentumban. Avm a bal basalis dorsalis tüdőterületen....
Torokviszketés (dohányfüst...
Tisztelt Doktornő! A pár napja feltett kérdésemmel kapcsolatban lenne még egy kérdésem (1,5 órán át dohányfüst belélegzéséről írtam) , hogy...
Sóterápia Covid után