Napok óta fennálló mellkasi panasz

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a tegnapi nap folyamán intenzívebben,de a közelmúltban is tapasztaltam furcsa mellkas környéki fájdalmat (bár ekkor még enyhébb volt) ,leginkább este fele,viszont mai és tegnapi nap folyamán kifejezetten intenzíven,sokszor kissé "csiklandozó", szédülő hányinger közeli érzés fog el a mellkasom jobb oldaláról kiáramolva,mindez intenzív fáradtsággal társul,és pont annyira rossz az érzés,hogy az alvásom minősége is jelentősen romlott,ill. ehhez bizonyos esetben heves szívdobogás is társul. A szívre vonatkozó kérdéskör tisztázva lett,attól nem tartok,viszont nemrégiben a székletemben kis fehér gilisztákat találtam,nem beazonosított a fajtája,az orvosom vermoxot írt rá,amit tegnap kezdtem szedni.Elképzelhető Ön szerint hogy bizonyos típusú féreg esetleg bejuthatott a tüdőbe vagy a véráramba és ezáltal eljuthat létfontosságú szervekbe és esetleg az lehet a gond forrása? Ebben az esetben erre elég hatásos a "sima" féreghajtó vagy speciális módszerekkel kell eltávolítani? Amennyiben ez a probléma mennyire lehet veszélyes ez? Az elmondottak alapján mit gondol az esetről? Köszönöm a válaszár előre is! Üdvözlettel: B.Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza féreg fertőzés témában

Kedves Attila!

A féregfertőzésnek többféle fajtája van. A féreg típusától függően, súlyosabb esetben a bélcsatornán kívül egyéb szervekben is megjelenhet. Ezekben az esetben a kezelés is más gyógyszerekkel történik.

Amennyiben panaszai a Vermox kezelés hatására nem múlnak, keresse fel ismét háziorvosát.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. március 27., 10:05; Megválaszolva: 2021. március 27., 20:41
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 