• régóta tartó köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 23 éves nő vagyok, kb. 7 éve dohányzom. Két hónapja kezdtem el leszokni a dohányzásról, ugyanis magas lett a vérnyomásom( vérnyomás: 150/80, pulzus 115-125, de ez nem állandó jelleggel, inkább izgalmi állapotban volt ennyi), azóta konzultáltam kardiológussal is, aki nem ajánlotta a vérnyomás csökkentő szedését. Ami aggasztó, hogy nagyjából 1-1,5 hónapja elkezdtem váladékosat köhögni( a váladék színe világos barnás és kevés mennyiségű), emellett nagyon begörcsölt, szúrt bal oldalon a hátam, a fájdalom a vállamtól indult, a lapockám mellet futott végig és a bordámon keresztül egész a szegycsontomig tartott.Nem mindennap jön váladék, és max 5x egy nap és általában az első étkezést követően kezdődik a váladékos köhögés. Voltam mellkas röntgenen, negatív lett. Kardiológus is azt állapította meg, hogy tökéletesek az eredményeim és a Doktor szerint bordaporc gyulladás miatt lehetett a bal oldali hát-mellkas fájdalom, ugyanis nyújtásra, masszázsra enyhültek a panaszok, 2 hét alatt elmúlt nagyjából a fájdalom, kaptam xiloxot egy hétig szedtem reggel-este és azóta szinte teljesen megszűnt a mellkasi és háti fájdalom. De a valádékos köpet ürítés meg maradt, viszont most már semmi más tünetem nincs mellette. Nem tudom, hogy ez összefugghet-e a fent említett dolgokkal, de pár hónapja a jobb oldali vádlim a térdem alatti területen minimálisan be van dagadva, ezzel is orvoshoz fordultam, voltam ultrahngon, ahol szintén azt állapíották meg, hogy nincs kóros elváltozás( ehhez kapcsolódóan fontos infomáció lehet, hogy túlsúlyos vagyok)Az a kérdésem, hogy érdemes ezzel további vizsgálatokat végeztetnem, vagy van okom aggódni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a váladékos köhögés témában

        Kedves Kérdező! A tüdőben lerakódott szennyeződések , amik a dohányzás során, vagy a belélegzett levegővel jutnak a légutakba, váladékos köhögéssel ürülnek ki. Ez a tüdő tisztulási folyamatának része. Okozhatja még allergia, vagy hörgő gyulladás. Gyulladás esetén a felköhögött váladék színe sárga,vagy zöld. Azt javaslom teljesen hagyja el a dohányzást,és ha nem szűnnek meg a panaszai kérjen allergia vizsgálatot. A vádli mérete a két végtag között mutathat kis eltérést, ez nem feltétlenül kóros, de lehet, hogy azt a lábát jobban terheli. Ha a leletei negatívak nincs oka aggódni. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. június 13., 19:34; Megválaszolva: 2020. június 17., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.