Mitől lehet nehézlégzésem?

Tisztelt Doktor úr! Még novemberben voltam nagyon beteg, a haziorvosom szerint influenza. Ez aztán elmúlt, majd decemberben visszatért, januárra rosszabb lett, így visszamentem orvoshoz. Azt mondta légcsőhurut. A mellkasom is fájt, bal oldalt szúrt, azt mondta ez normális, antibiotikumot írt. Beszedtem, majd nagyon lassan de javulni kezdtem. Az orrdugulásom megmaradt. Eleinte orrsprayt használtam, aztán 7 nap után abbahagytam, de még rá két hétre se múlt el így újra használtam - tovább mint szabadott volna. Még most is van orrdugulásom. Nem olyan rég kezdődött hogy néha néha megint fáj a mellkasom, bal oldalt szúr, illetve ez a harmadik éjszaka volt hogy nehezen kaptam levegőt - kaptam, csak nem tudtam akkorát venni mint szerettem volna. Egyik nap napközben is előfordult. Ez nem minden napos, volt éjszaka amikor nem volt semmi gond. Olyan érzés, mintha “gombóc” lenne a torkomban és emiatt nem kapok úgy levegőt. Köhögési inger nincs, levegővétel nem hangos/nem sípol. A belégzés megy nehezebben, nem a kilégzés. Mitől lehet ez? Nyilván tudom hogy kivizsgálással lehet csak biztosat mondani de a jelenlegi helyzetben nem tudok orvoshoz rohangálni így csak támpontot szeretnék, mégis mennyire lehet ez komoly. Nagyon szépen köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a nehézlégzés, orrdugulás témában

Kedves Kérdező! Az orrdugulás, gombócérzés alapján allergiára gondolok, a mellkasi szúró érzést okozhatja esetleges felülfertőzés. A belégzéskor érzett nehézlégzés oka viszont lehet stressz, dohányzás, esetleg szívbetegség is. A későbbiekben mindenképpen allergia vizsgálatot, légzésfunkciót, mellkas röntgent javaslok, addig megpróbálhat antihisztamin tablettát és orrsprayt használni, de ha láz, sárgás orrváladék, vagy köpet jelenik meg antibiotikus terápia is szükséges lehet, ezért háziorvosával mindenképpen konzultáljon. Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. május 01., 14:30; Megválaszolva: 2020. május 05., 07:34
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas natív es kontrasztanyagos...
Kedves Doktornő! Februárban és 3 héttel ezelőtt is erős bronchitisem zajlott. A köhögésem 2 kúra antiniotikum után lassan de múlik. Melljas...
Kézfertőtlenítő gél belélegzése
COPD romlás ellen
Égett műanyag belélegzése
Tisztelt Doktornő! Sütés közben odaégett lábos nyele miatt elég erős műanyagszag lett a nappaliban, amit persze próbáltam minél előbb...
CT lelet értelmezés
Tisztelt DR NŐ Sportoló férfi vagyok 15 éves verseny sport múlttal , idén teljesen átszűrettem magam az utolsó a mellkas CT volt itt kaptam...