• “Emphysema bullosum “, korona vírus kapcsolata .

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor / Doktornő ! 2010-ben volt egy Ptx.em amit becsövezéssel kezeltek , de ez később újra jelentkezett . Ezután megműtötték a hibás területet . Azóta nem is volt gond . Fél éves kontrollokra járok , ott légzéstesztet és mellkas röntgent csinálnak . 2012 ben kaptam egy Spiriva Resp. nevezetű gyógyszert , idézem a leletemről “ műtétileg igazolt , ptx-et okozó bullosus enpysema miatt . A mai napig 2010 óta félévente járok kontrollra , panaszmentesen . Az lenne a kérdésem , veszélyes lehet az újfajta koronavírus az állapotomra ? A tvben a kihangsúlyozzák , hogy a krónikus betegségekben szenvedőket jobban megviseli a betegség . Ez a betegség krónikusnak számít , illetve ha el kapnám a betegséget veszélyesebb kórlefolyás lenne nálam ? Tudom ezek csak latolgatások mert az életkoromnál fogva nem vagyok a veszélyeztetett csoportba , de mégis csak a tüdőmről van szó ! Válaszát előre is köszönöm !!!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a emphysema, korona vírus témában

        Kedves Kérdező! A PTX-et okozó emphysema valószínűleg veleszületett elváltozás volt, késői következménye nem várható. A koronavírussal történő megfertőződés és az esetleges betegség lefolyásának elsősorban a szervezet immunrendszerével van összefüggése. Az Ön esetében az esetleges dohányzás, ami súlyosbító körülmény lehet. Ha nem dohányzik,elvileg nem veszélyeztetettebb a fertőzéssel kapcsolatban mint korosztálya tagjai. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. március 28., 14:33; Megválaszolva: 2020. március 29., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: