• Tüdőtágulat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nekem több mint 20 éve van kétoldali tüdőtágulatom, járok évente kontrollra, az állapotom szerencsére nem romlott mert vigyázok magamra. Tavaly beoltottak a végleges tüdőgyulladás elleni injekcióval, 1 hónapja kaptam egy emlékeztetőt is. Őn szerint védve vagyok egy kicsit a korona vírus ellen? nagyon félek tőle, itthon vagyunk, szedek B, C és D vitamínokat!Mi a tanácsa? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a korona vírus fertőzés elleni védelem témában

        Kedves Kérdező! Sajnos az új koronavírus ellen az eddigi védőoltások egyike sem véd, de a megfelelő életmód, táplálkozás a szervezet védekező rendszerét segíti, így a szükséges higiénés szabályok betartásával remélhetőleg elkerülheti a fertőződést. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2020. március 26., 10:30; Megválaszolva: 2020. március 26., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Tegnap estefelé kezdődött. Mélyebb lélegeztvételkor jelentkező, feszülő, kissé fájó érzés jelentkezik a mellkasnál (illetve minimálisan felette), pontosan középen. Bizonyos mozdulatok elvégzésekor feszülő érzés jelentkezik...
        Tisztelt Doktornő! Nekem több mint 20 éve van kétoldali tüdőtágulatom, járok évente kontrollra, az állapotom szerencsére nem romlott mert vigyázok magamra. Tavaly beoltottak a végleges tüdőgyulladás elleni injekcióval, 1 hónapja kaptam egy...
        Tisztelt doktornő. Én tegnap írtam önnek a tüdőszűrés visszahivás miatt. Ma sikerült a háziorvosom segítéségével eljutnom egy mellkasröntgenre mert sajnos a tüdőszűrés nem vették fel a telefont .Háziorvosom megnyugtatott semmi komoly...
        Kedves Drnő!Panaszaim 2,5hónapja kezdődtek,kis torokfájás,majd száraz fullasztó köhögés,majd köhögés hurutos lett.Mára már 4antibiotikumkúrán vagyok túl. Kb 3.Héten volt tüdőrtg,negatív volt.Elmentem pulmonológiara,ahol pulmo felett...
        Tisztelt doktornő. Én most 2020.02.26-án voltam tüdőszűrésen és sajnos visszahívást kérnek. Szeretném tudni hogy milyen esetekben hívnak vissza és hogy meg kell e ijednem mert nagyon megvagyok hogy találtak valamit és azért...
        Tisztelt Doktor/Doktornő ! 2010-ben volt spontán ptx-em, először becsöveztek, utána sajnos újból kialakult, 2 hétre rá megműtöttek, azóta fél évente kontrollra járok, ezalatt röntgent készítenek, nézik a tüdőkapacitást fújás által....
        Tisztelt DR 40éve dohányzoknehéz leszokni,a cigeretárol.Az elektromos cigarettával minimálisra 1/3 szálra tudtam lecsökenteni a cigaretta adagot.Közepes eröségü dohány izű likvidel potolom a nikotint.58 éves vagyok,tüdöszürésen voltam jo...
        Tisztelt Dr Hangonyi Csilla! Kérem, hogy értelmezze ( hogy mit is jelent magyarra fordítva? ) a napokban készült CT vizsgálatom eredménye A leképzésre került csúcsi tüdőterületeken centriloburaris emphysema jelei, mindkét csúcsban keskeny...
        Kedves Doktornő! Ez a lelet mennyire számít rossznak? FVC:3,79 L (99%) , FEV1 2,95L (89%),FEV1/FVC 77%, PEF 62% Jelzett obstr. ventilációs zavar Előzmények, hogy két hónapja elhúzódó bronchitisem van, felső légúti panaszokkal együtt....
        Jó napot kívánok! 3 hete küzködök nehézlégzésssel ami egésznap jelen van. Igaz októberben volt egy egy mellkas röntgenen más okból ott mindent rendben találtak. Voltam nemrég légzés funkció vizsgálaton ott nem is tudták eldönteni a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.