• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Ez a lelet mennyire számít rossznak? FVC:3,79 L (99%) , FEV1 2,95L (89%),FEV1/FVC 77%, PEF 62% Jelzett obstr. ventilációs zavar Előzmények, hogy két hónapja elhúzódó bronchitisem van, felső légúti panaszokkal együtt. Antibiotikum kúra végén járok, bronchitises panaszaim javulnak, de a tegnapi eredményem ezt mutatta, illetve a légzésnél nyekergő hangot is hallották még. Kaptam pluszban most egy inhalációs készüléket, amit két hétig kell használnom , majd kontroll javasolt. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy nagyon rossznak számítanak e az eredményeim? Mert kicsit aggódom. Ezzel a készülékkel általában mennyi idő még teljes javulás lesz ?

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a elhúzódó bronchitis témában

        Kedves Kérdező! Légzésfunkciós értékei nem tekinthetők rossznak. Ha panaszai a hörghurut miatt alakultak ki, a belégzőszer használata mellett teljesen tünet- és panaszmentes lehet 1-2 héten belül. Ha teljesen meggyógyul, valószínűleg minimális eltérés sem lesz a légzésfunkciós paraméterekben. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. február 26., 07:06; Megválaszolva: 2020. február 27., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mit vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos