• Nehézlégzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

Gyerekkoromban asztmás voltam. Nos cirka 15 éve az ezzel járó fulladásokat már elnőttem,de szemviszketés,orrfolyás,ha olyan helyen vagyok előfordul. A komoly kiváltó ok a poratka volt,mind a kettő nagyszülőmnél régi építésű parasztház volt,dohos fal,poratka,gombák stb. Ma már szerencsére nincs szükségem semmilyen gyógyszerre (pipákra). A problémám viszont az,hogy mióta kialakult az asztmám,van egy berögzült légzéstechnikám. Mikor fulladni kezdtem,mindig egy mély sóhajtással próbálkoztam,és vagy feltöltöttem a tüdőmet (ez egy nagyon jó érzésnek írható le,megkönnyebbülésként) vagy nem sikerült,ezt sajnos nem tudom minek tulajdonítani,de az rossz volt. Úgy gondolom,hogy ma ez már nálam pszichés lehet. Például,ha stressz ér légzészavarom van mint mikor azstmás voltam,holott nem fulladok,csak elkezdem tudatosan figyelni a légzésem,és a fentebb leírt variációk vannak,és minél többször nem sikerül az a megkönnyebbült mély sóhajtás,annál rosszabb. De például,ha nincs semmi stressz,akkor a légnyomásra is gondolok,vagy egyszerűen így kelek aznap. Tehát ez a jelenség azóta kísér. Önnek mi a véleménye?Köszönöm!

        Dr. Gyulai Nóra válasza a Asthma témában

        Kedves Kérdező! Nagyon ajánlom ebben az esetben a relaxációt és a jóga légzéstechnika begyakorlását: valószinűleg tényleg a stressz váltja ki a nehézlégzést, nem az asthma


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Gyulai Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 17., 15:58; Megválaszolva: 2019. március 19., 17:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: