Tüdőrák?

Tisztelt Doktornő! Tüdőszűrésen emelték ki leletemet.Foltot találtak a sinusban, a doktornő szerint folyadék.Ezt követte egy rövid szteroid kezelés (Medrol )+ 1 napos vízhajtás.Utána újabb röntgen ( két irányú ) követte.Idézem a leletet:radiol kontroll lényegi változást nem jelez.Ezért mellkas CT kiegészítést kérünk, bo kihúzott rekesz hátterében malform kizárása céljából. Mellkasrtg.digitalis PA +bo:szívárnyék balra közel a mellkasfalig ér, bal sinus lekerekített, határa elmosódott. Tüdőszűrésre a kardiológus küldött el a rendes éves felülvizsgálatkor, mivel magas vérnyomással kezel és extraszisztolé miatt.Vele csak telefonon tudtam beszélni, de azt mondta kizárt, hogy akkora legyen a szívem, de kontrollra hozzá majd csak a vizsgálatok végén kell mennem. Panaszom semmi a rendszeres szív össze-vissza dobbanáson kívül, meg néha ha sietek és beszélek van légszomjam. Soha nem cigarettáztam, viszont Apám tüdőrákban halt meg, ő nagy dohányos volt.Ezért aggódóm.Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a röntgen eltérés témában

Kedves Kérdező! A röntgen lelet alapján nem valószínű a daganat, de biztosabbat csak a CT után lehet mondani. Üdvözlettel:

Kérdés: 2019. február 12., 20:15; Megválaszolva: 2019. február 13., 19:39
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
gócárnyék
Makacs váladék
Köhögési inger
EF kiemelt ,kezdjek félni ?
Fojtogató érzés