Tüdőgyulladás és szepszis

Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges- e, hogy egy betegnek alacsony CRP szint mellett tüdőgyulladása van? Sajnos az egyik ismerősömnél, annak ellenére, hogy alacsony CRP szintet mértek, és láza sem volt, egy hét elteltével gyulladt gócokat találtak CT vizsgálattal a tüdején, ez pedig néhány nap múlva súlyos szepszist okozott. Lehetséges, hogy a gyulladás és a szepszis a CRP szint mérése után, egy hét alatt alakult ki? Nagyon köszönöm előre is a válaszát, Üdvözlettel, B.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőgyulladás témában

Kedves Kérdező!

A tüdőgyulladás általában valóban lázzal, és CRP emelkedéssel jár, de lehetséges, hogy néhány nap alatt, gyorsan romló állapot alakul ki, akár a laborleletek is ellentmondásosak lehetnek eleinte. A betegség lefolyása nagyban függ a beteg életkorától, társbetegségeitől, immunrendszerétől, és a kórokozó típusától.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2017. március 05., 20:37; Megválaszolva: 2017. március 06., 09:03
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Nem tudom mi lehet ez
Ventolin Evohaler, Tüdőgyulladás
Az ismerősöm Máltán tüdőgyulladást kapott. Korházban ellátták, ahol kapott oxigént is. A kérdés az, hogy Ventolin Evohaler szalbutamol...
Tűdőszűrés
Űdv tisztelt doktor uram /hölgyem! Kérdésem az lenne dolgozgattam kint és eléggé meg izzadtam leöltöztem rövid uljuba elkezdett fájni a hátam és...
Mi az eredmény?
Üdvözlöm! Nagymamámnak áprilisban A típusú tüdőgyulladása volt. A napokban kellett vissza mennie CT-re, viszont csütörtökön megy vissza csak a...
Lelet elemzés
Kedves doktornő! Megírom önnek a radiológia véleményt. Mellkas felvétel, AP/PA A jobb rekesz elmosódott konturú.Felette halvány transparentia...