Asztmás nehézlégzés terhesség alatt

Kedves Doktornő! A lányom jelenleg 5 hónapos terhes. Eddig nem voltak olyan panaszai, ami az asztmájával összefüggésben problémát jelentene. Nem is szed gyógyszert rá már másfél éve. Másfél éve elköltözött Magyarországról, és azóta tele volt energiával. Szerencsére az asztmája azóta nem jelentkezett, pedig előtte rengeteg problémát okozott. Folyamatosan használt inhalátorokat és gyógyszert is, és még így is volt amikor ügyeleten segítettek rajta, olyan rohamot kapott. Mostanában egyre fáradékonyabb, és már kis emelkedő is szapora szívverést és nagyon gyors, apró légzést vált ki. Párja szerint éjszaka is elég szapora a szívverése, amiről Ő azt hitte, hogy a babáét érzi. Aggódom, hogy mi lesz a lányommal és a babával, mert gondolom a kevés oxigén károsan hat a fejlődésére. Kérdésem, egyrészt, hogy hová forduljon segítségért, és mit tegyen, hogy a baba ne kerüljön oxigén hiányos állapotba? Milyen gyógyszert vagy inhalátort használhat, hogy megelőzze a bajt, és a babának ne ártson vele? Válaszát ha lehet sürgősen várom. Jelenleg Magyarországon van, és egy hétig itthon lesz, ezalatt szeretnék erről minden információhoz hozzájutni, ami a segítségünkre lehet. Várom sürgős válaszát, melyet előre is köszönök! Tisztelettel: Báló Sándorné

Dr. Hangonyi Csilla válasza aszthma témában

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, mielőbb forduljon lánya tüdőgyógyászhoz, hogy aszthma ellenes belégzőszereit el tudja kezdeni használni. A ma forgalomban lévő belégzőszerek nem ártalmasak a babára. Ha már volt korábban hatásos gyógyszere, azt kellene elkezdeni. A szülésig szükséges fenntartó, megelőző, és gyors hatású hörgőtágító inhalátor használata.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. január 02., 19:31; Megválaszolva: 2016. január 03., 21:27
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Lehetséges COPD?
Jó napot! Évek óta járok tüdőgyógyászhoz porallergia és asztma miatt. Ezek egyébként általában nem vészes tünetekkel járnak időnként...
Tüdőbetegség
Üdvözlöm Doktornő! Szeretném segítségét kérni a mellkas ct-m eredményének értelmezésében! Van e félni valóm,komoly baj van? Fel kellene...
Kemény orrváladék
Tisztelt Doktornő! Áprilisban volt egy három hétig tartó betegségem ,valószínű covid , bár tesztet nem csináltam de mivel elhúzódó köhögés...
Tüdő ct lelet értelmezése
Üdvözlöm. Csatolom a CT vizsgálat eredményét,melynek értelmezésêben kérem a segítségét. Negatív leletnek számít vagy további vizsgálatok...
Post COVID, tüdőelváltozás
Tkisztelt Doktornő! December végén, január elején covid-os lettem, majd febr. 14-én kórházba kerültem pitvari fibrillatio és flutter...