Az oxigénszint csökkenése.

Aktívan dolgozom. Kb. 2-3 éve kezdődött, hogy az emeletet nem bírtam és egyre rosszabb lett. Vásároltam egy oxigénszintmérőt, amely a kezdeti a tüdőgyógyászaton mért 97 s értékről most már 92 re csökkent és ahogy terhelem magam úgy 88 ra lemegy, az már nagyon rossz.Beszélgetni séta közben nehezen megy.88 kg vagyok és 176 cm magas Voltam katéteres vizsgálaton, ahol a koszorúereket rendben találták. A jobb szívfélben enyhe nyomásemelkedés van A tüdőgyógyászati eredmények is megfelelőek.Orvosi vélemény. A mellkas CT 2014 dec. az aortában 33% s elzáródást mutatott ki, amelyre Eliquis/5mg gyógyszert szedek, naponta 2 db t. Egy éven keresztül kezeltek depresszióval, eredmény nélkül. Rendezett körülmények között élek. Ez a saturációs változás félelemmel tölt el, mert ennek oka van. Az idő telik és nem szeretném a COPD betegek táborát növelni.Érdekes az, hogy minden a kornak megfelelő, csak a beteg van más véleményen. Amennyiben adatokat kér, továbbítom, vagy egy személyes konzultációra is szívesen elmennék Önhöz a magánrendelését is beleértve. /Tisztelettel köszönöm Hidvéghy László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza oxigén szint csökkenés témában

Kedves Kérdező!

A vélhetően Ön által is használt pulzoximéter eredményei tájékoztató jellegűek, nem lehet belőle biztos következtetést levonni. Az oxigén szint pontosan vérgáz elemzéssel mérhető. Ha eltérés mutatkozik ebben a vizsgálatban is, akkor részletes tüdőgyógyászati vizsgálat javasolt, többek között úgynevezett test pletizmográfiás vizsgálat, ami a tüdőben zajló gázcserére is pontos felvilágosítást ad.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. április 26., 20:26; Megválaszolva: 2015. április 26., 22:18
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2