Kellemetlen mély levegővétel

Tisztelt doktornő! A következő problémával fordulok önhöz. Októberben köhögéssel, lázzal és nehézkes kégzéssel fordultam orvoshoz aki megállapította, hogy akut légúti fertőzésem van és bizton állította hogy nem tüdőgyulladás, mondván nem hallja amit olyankor kell. Amoxicilint írt fel erre a betegségre amit nem tudtam 4-5 napnál tovább szedni mert hasmenést okozott ésígy abba hagytam, bár ekkorra már elégjól éreztem magam ahhoz képest a köhögésem és a lázam is elmúlt. Viszont ezután azt tapasztaltam hogy a levegővételek komoly szúrófájdalmat okoznak, főlég a bal oldalamon olyan alsó borda tájékon. Ekkor visszamentem az orvoshoz aki azt mondta hogy ez valószínűleg a sok köhögés okozott egy valamilyen gyulladást és azért fáj. Erre naproxen-t írt fel amit majd 2 hétig szedtem és szintén sokat javított a helyzetemen. Ekkorra már 2 hónap telt el kb.az első látogatásomtól. Azóta nem köhögök és nem szúr a levegővétel viszont maradt az, hogy mikor ásítok vagy nagy levegőtkell vennem akkor a mellkasomban egy nem fájó inkább egy szorításszerű érzést érzek. Lehet, hogy ez még mindig a gyulladás? Vagy lehet ez valami komolyabb is? Mit tanácsol ön erre a helyzetre?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkasi szorító érzés témában

Kedves Kérdező!

Panasza, valószínűleg a lezajlott légúti gyulladás következménye. A mostani enyhe télben, sajnos a vírusok szinte folyamatosan támadják szervezetünket. Nem kell komoly betegségtől tartani, de ha nem múlnak el panaszai, mellkas röntgen, és tüdőgyógyászati vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. december 18., 18:56; Megválaszolva: 2014. december 19., 09:32
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Folyékony szappan belélegzése
mellkasi és hát fájdalom
Mellkas CT
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi CT lelet értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Coronária ct- re küldtek és a látótérbe került...
Tüdő CT Dr. HANGONYI...
Kedves Főorvosnő! Az alábbi CT lelet eredményéről érdeklődnék Öntől,/ jó indulatú tüdő daganat,aggódom,-véletlenül vették észre....