• Légszomj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kivanok! Kb. 1 hete legszomjam van. Nem erzek semmifele fajdalmat, csupan nehezen veszek levegot es neha nagyon idegesito tud lenni. Eleinte vizes mellhartya gyulladasra vagy esetleg tudogyulladasra gondoltam, de azoknak erosebb tunetei kellene legyenek. Pontosan azota van legszomjam, miota a kanikulat felvaltotta az esos, hidegebb ido. Lehetseges, hogy fronterzekeny vagyok? Ha nem szunik, orvoshoz fordulok, de gondoltam megkerdem onoket is. Tisztelettel, Boti

        WEBBeteg szakértő válasza a légszomj témában

        Tisztelt Boti,


        A légszomj tényleg lehet nagyon idegesítő, de lehet komoly is. Inkább 40-50 év felett kell szív eredetre gondolni, főleg, ha fizikai terhelést követően jelentkezik. Az, hogy Önnél ez az esős időben jelentkezett először inkább az allergia ellen szólna, ami a légszomj másik oka lehet. Az asztma inkább rohamszerűen jelentkezik orrviszketés, szemviszketés, orrdugulással kísérve, mellkasi nehezítettséggel és zihálással.

        A mellhártya és tüdőgyulladások lázzal, köhögéssel járnak. Ha terhelésre nem fokozódik a légszomj, akkor nem kell félni, mert nem súlyos. Minden esetre, ilyenkor ki kell vizsgálni egy mellkas rtg, EKG, laborok eldönthetik mi lehet az oka. A legvégére hagytam a feszültség, idegesség, stressz okozta légszomjat, mert ilyen is előfordulhat. Ezeket kikapcsolódás, testedzés, beszélgetés oldja és semmilyen veszélyt nem jelent. Én minden esetben azért egy alapos orvosi vizsgálatot javasolnék, mert  mindig a részletekben rejtőzik " az ördög" és ezt  csak igy lehet kideríteni.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László  pulmonológus-allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-29 20:23:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: