Szarkoidózis

Tisztelt Doktor Nő! 1 éve szenvedek szarkoidózis nevű betegségben. Tavaly elmúlt a betegség, de valószínűleg túl korán hagytam abba a gyógyszeres kezelést és 2013 szeptemberében visszajött. Azóta szedem a Medrolt, de a CT vizsgálat progressziót jelez/ír. Az orvosom felküldött PET/CT vizsgálatra, mi erről a véleménye? Üdvözlettel: K Attiláné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza szarkoidozis témában

Kedves Kérdező!

A szarkoidózisnál fontos tudni, hogy mely szerveket érint, hiszen a kezelés ettől függ. A CT által leírt progresszió az oka, hogy kezelő orvosa további vizsgálatokat rendelt el.Időnként nehezen javul ez a betegség, és a kiterjedés függvényében, a szteroidokon kívül egyéb gyógyszerre is szükség lehet. A PET CT sokkal több információt ad az eddigi vizsgálatoknál.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. január 29., 16:36; Megválaszolva: 2014. február 02., 21:03
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sarcaidózis
Kedves Webdoki! RTG felvételem mutatott megnagyobbodott nyirokcsomókat ami az orvos szerint feltehetően sarcaidózis majd ct -re mentem ami teljesen...
Röngen felvétel tüdőgyulladás...
Kedves Doktornő! Két hete gyógyultam meg tüdőgyulladásból. Házi orvosom mellkas felvételre küldött ellenőrzésképpen. Leletem a következő:...
Tüdő röntgen
Tisztelt Doktornő! Az alábbi diagnózist kaptam, be nem azonosított vírusfertőzést követő kivizsgáláson. 94-95% saturációs értéket mértek...
Tüdőgyulladás gyógyszeres kezelés.
Tisztelt Dr. Nő Édes anyám 58-60 kg 164cm Szívbeteg és Copd beteg Gyógyszerek Conor R: 5mg, E: 1/2 Clexan injekció 0.4mg R: 1 E: 1 , Vizhajto: 3...
Étel a légcsőben
Tisztelt Doktornő! Nagyjából 1,5 hete történt, hogy evés közben félrenyeltem egy tarhonya szemet (legalábbis én egynek éreztem) , ami a...