fulladás - izomgörcs

Tisztelt doktorúr/doktornő! 30 éves férfi vagyok, és már elég hosszú ideje nehézlégzéses fulladással küszködöm. Bejártam sok rendelést, EKg, kardiologia, labor stb jó értékek. A tünetem, hogy szinte 10-ből 6x nem tudom leszívni teljesen a levegőt, és ha sikerül akkor is nagyon benyilall a mellizmom és hátul a hátzmom néhány ponton... ezeket elmondtam sok év alatt sok orvosnak, mégis pld. hátproblámával sehova nem küldtek! Pedig már gyerekkoromban s gerinc miatt figyelmeztetett az iskolaorvos. Sajnos akkor nem kezdtem el úszni... Nyaki UV fontokban reflexszegény pajzsmirigy. Urea teszt stb mind negativ. Fülorrgége negativ, tüdőszűrőn most voltam negativ (gümőkor) Tüdőszűrőn járam 5 éve ugyanezzel a szenvedésemmel, ott végül tippeléses alapon felirtak gyulladáscsökkentőt egy lehetséges szivizomgyulladásra... Tudnia kell, hogy én rendszeresen sportolok, kerékpár főleg, és már sok éve ilyen szenvedések árán teszem, mert igénylem a mozgást, a fulladás ellenére is. Ami mostanság nagy divat, a pánikbetegség diagnosztizálása, ezt én is megkaptam.. Már úgy vagyok vele pánikolok, csak a hátizmaimat tegyék rendbe:) Szent meggyőződésem, hogy hatizom eredetű a problémám, mert pár napja kezembe került egy eukaliptuszos sportkrém amivel bemassziroztam az érintett fájó izomgörcsöket, és olyan jól lettem, hogy kb, 15 éve nem voltam ilyen jól. Sajnos reggel megint úgy kelek, hogy iszonyatosan fájnak a hátizmaimban az izomgörcsök..és fulladok. Két éve voltam szomatoinfra átvilágitáson, ahol elől a mellkasomban és hátul a hátizmomban nagyon sok izomgörcsöt mutattak ki, és meg is jegyezték, hogy nagyon csúnyán izomgörcsös a terület, ami a nyakamon stb a csukjásizmon is van. A háziorvosom mégsem törődött a lelettel, holott ráirták a masszázst, úszást, gerinc tornát, de a háziorvos továbbra is pánikot vél:)Nem dohányzom. A pajzsmirigy leletemmel gyógyszert nem irtak..egy év múlva kontroll..ezt azért irom, mert elvileg a pajszmirigy is okozhat szerintük ilyen panaszt. Mit tegyek? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza légzőszervi probléma témában

Tisztelt Kérdező! Fáradjon el reumatológiai szakrendelésre (beutaló szükséges) , itt tudnak a gerincproblémával foglalkozni, röntgen- esetleg CT-vizsgálatot végeztetni, illetve gyógytornát és esetleg egyéb kezelést előírni. Elképzelhető, hogy szakképzett mananuálterapeuta tudna Önnek segíteni. Jobbulást kívánok. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. július 09., 11:44; Megválaszolva: 2012. július 09., 18:56
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2