Sarcaidózis

Kedves Webdoki! RTG felvételem mutatott megnagyobbodott nyirokcsomókat ami az orvos szerint feltehetően sarcaidózis majd ct -re mentem ami teljesen negatív bár a RTG-en sarcaoidózisra utaló jelek vannak, az elmult 6 hónapban híztam 6 kg-ot és volt a szőrés előtt egy tüdőgyulladásaom, az orvosom 6 hónap mulva kér ismét majd egy rtg-t, kissé köhögök bár ez nem jellemző és fulladásom csak fizikai megerőltetésre az orvosom szerint a RTG felvételen az erek nagyobbak.meddig élhetek ezzel a betegséggel, ha egyáltalán ez van? Mézet kezdtem enni, és immunjavító szereket légzésfunkcióm elfogadható, az orvosom szerint ez a tüdőgyulladásom szövődménye.Egy másik orvos pedig megismételné 2 hónap mulva a CT-t

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kardos Tamás válasza a szarkoidózis témában

A CT pontosabb mint a rtg. Ha a CT negatív, akkor nincs nagyobb nyirokcsomó, tehát sarcoidosis sem valószínű. A panaszok pedig megfelelhetnek a korábbi tüdőgyulladás maradványának. Javasolt addig is szoros orvosi kontroll

Kérdés: 2012. április 13., 14:14; Megválaszolva: 2012. április 18., 07:15
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
tüdőgyulladás?
Tisztelt Doktornő! 2020.12.01-én készült mellkas röntgen eredményem: Jól ívelt rekeszek,sinusok szabadok. A jobb hilus alsó pólusánál kb. egy 20...
gócárnyék
Makacs váladék
Köhögési inger
EF kiemelt ,kezdjek félni ?