• Folt a tüdőn

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/ Nő! Édesanyám fulladási panaszokkal fordult a háziorvoshoz, ahol rögtön elküldték tüdőszűrőre. A tüdőszűrőn kimutattak egy foltot(árnyékot) a tüdőn, amivel később helyi kórházban kezelték tüdőgyúladás kezelték, de a folt továbbra is jelen volt, aztán egy közelebbi tüdőgondozóba szállították át, ahol további vizsgálatokat csináltak, de sem a vérben sem a mintavétel nem mutatott ki rákos sejtet! A mellkas ct-n foltot neveztek meg, és nem daganatot. Még most sem tudjuk 100%-ra, hogy ez mi is valójában, ezért kérnénk segítségét, hogy ez lehet -e daganat? Azonban az orvosok állítása szerint műtétre lesz szükség. Előre is köszönjük válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező! A mellkas CT csak képalkotó, így a rosszindulatúságot csak ez alapján nem lehet sem kizárni, sem megerősíteni. A mintavételek találati aránya sem 100 %, így végleges diagnózist csak az eltávolítás után végzett szövettani vizsgálat tud mondani. Lássa mellkassebész a felvételeket.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. április 09., 20:15; Megválaszolva: 2012. április 13., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: