• ct vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Férjemnél tüdőszürésen foltot találtak jobb tüdején, ezekután a ct eredményére lennénk kiváncsiak, mit jelent pontosan. Lelet: A szív kissé felnyomott helyzetű, harántul szélesebb, kórosan nem nagyobb. A pericardialis zsírállomány átlagos kiterjedésű. Jobb oldalon a középső lebeny területén, a zsírállomány mellett, keskeny kötegek ábrázolódnak, de egyéb körülírt eltérés nem látható. Egyebütt a tüdőparencchymában nodularis vagy köteges eltérés nem látható. Pleuralis, pericardialis folyadék gyülem nem látható. A mediastinumban, hilusokban kórosan megnagyobbodott, vagy patológiás halmozás nyirokcsomó nem látható. A mellékvesék körülírt eltérés nélkül ábrázolódnak. Vélemény: A jobb szív-rekesz szögletben diszkrét maradvány eltérések. Aktuális kóros eltérés nem ábrázolódott.

        Dr. Boros Miklós válasza a tüdőszűrés témában

        Tisztelt Kérdező! Ez egy negatív mellkasi CT eredmény. Korábbi gyulladás nyomait írják csak le. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. március 12., 13:09; Megválaszolva: 2012. március 13., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: