• Mellkasi fájdalom, fulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesapám megrögzötten kerüli az orvosokat, ezért - bár tudom, hogy korrekt választ adni csak vizsgálattal, leletek birtokában lehetne - kérem hogy vázoljanak lehetőségeket apám állapotával kapcsolatban, mert nagyon féltem őt. Orvosoktól való tartózkodása miatt anamnézist nem tudok mondani, ami viszont biztos, hogy nagyon magas a vérnyomása. Ősszel kezdődtek nála mellkasi fájdalmak, amik légzési nehézséggel párosultak. Hidegebb időben egy saroknyi séta után meg kell állnia és levegő után kapkod illetve hevesen köhög, fulladozik, és kifejezetten a hidegben rosszabb a helyzet. Nyugalmi állapotban bár nagyon ritkán, de mégis előfordul ugyanez, köhögőrohamok. Láza nincs és nem is volt. Ismerős jóvoltából végigcsinált egy szélessprektumú antibiotikum kúrát + egy allergiaellenes gyógyszer kúrát, de az állapota nem javult. Lehetséges-e hidegallergia? Szívére vagy a tüdejére jeleznek inkább bajt ezek a "rohamok"? MIlyen specializációjú orvost kellene felkeresni, pulmonológust? Milyen betegségek kerülhetnek szóba? Köszönettel, Nikoletta

        Dr. Boros Miklós válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! Mind a kardiológiai, mind a tüdőgyógyászati vizsgálat indokolt. Csak tünetek alapján valóban nem lehet az okot megmondani, de a kivizsgálás mindenképpen indokolt. Vezessen vérnyomásnaplót és keressék fel háziorvosukat. Az allergiás eredetet kizárnám.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 06., 16:09; Megválaszolva: 2012. március 08., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés