• Félrenyelés, étel a tüdőben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 napja félrenyeltem evés közben. Kicsit köhögtem tőle, de gyorsan elmúlt. Viszont úgy éreztem az étel továbbment. Eddig csak éreztem, hogy van valami ott, de mára már elkezdett fájni. Égő, szúró érzés az elülső jobb mellkasomon. Főként ha mozdulok, vagy erősen kifújom a levegőt. Nem köhögök, és eddig még nem volt problémám a légzéssel sem (2x futni is voltam azóta). Kérdésem, hogy mit lehet ezzel kezdeni, mert attól tartok, hogy romlani fog, Van valami alternatív módszer, hogy ezt "kiszedjem" (hiába próbálok köhögni, semmi). Ha lehetne elkerülném a bronkoszkópiát. Milyen kivizsgálásra kellene mennem? Illetve milyen következménye lehet? Köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a idegen test témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek alapján nem gondolnám, hogy a légútban idegen anyag lehet. Ennek kizárása csak a bronchoszkópia során lehetséges. Köhögés, légúti váladék, láz esetén keressen fel tüdőgyógyászati szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 06., 13:06; Megválaszolva: 2012. március 08., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: