• Mégegy PTX?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Webbeteg! Egy 19éves fiú vagyok, 2011 augusztusában volt a bal tüdőmön egy PTX, melyet "kipihentem". A tegnapi napon egy egyszerű "guggoló", térdelő pozíciótól beszédültem, majd a tüdőm szúrni kezdett. A szúrás közel sem volt olyan heves, mint az augusztusi, de érezhető volt, hogy nincs minden rendben. Röviddel ezután a vállam is fájni kezdett, mintha a csontot megütöttem volna ott, majd egy enyhe zsibbadást is éreztem a bal kezemben. Este ez nem javult, ha erősebben szorítottam ki a levegőt, szúrt, illetve az ágyban a bal felemen nem tudtam feküdni, mert enyhén fájt. Az első légmell óta a bal mellkasom, mintha össze lenne esve, jobban látszik ott a borda, a tegnapi napon mintha még egy pár milimétert esett volna be..

        Dr. Boros Miklós válasza a PTX témában

        Tisztelt Kérdező! A leírás alapján nem lehet sem megerősíteni, sem kizárni a légmell lehetőségét. Keresse fel a területileg illetékes tüdőgondozót egy mellkas röntgen készítése miatt. A legtöbb tünet mozgásszervi eredetűnek tűnik és nem a légmell okozta panasz. Amennyiben a röntgen eltérést nem igazol sajátítson el gerinctornát és végezze minden nap legalább fél órát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 16., 11:06; Megválaszolva: 2012. február 17., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: