• Száraz köhögés öklendezéssel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Egy aggódó anyuka személyében szeretnék kérdést feltenni. Kisfiam egy hónapja elkezdett nagyon szárazan köhögni, már már öklendezésig. Kisebb megfázással indult a dolog háziorvosa irt fel neki antibiotikumot, de romlott csak a helyzet. Aztán prednisolont, hydrocodint szedett de két nap után ezek mellett sem állt be javulás. Aztán 5 injekciót irt fel amibe medrol, és suprastyn volt a harmadikat nem ismerem. Aztán sikeresen helyrejött. Egy hete elkezdtük az ovit most visszajött ez a száraz köhögés percenként köhög. Mivel az elmúlt időszakba rengeteg gyógyszert szedett Öntől kérnék tanácsot hogy mit tegyek?! Voltunk akkor röntgenen a tüdeje akkor is tiszta volt arc és homloküregbe volt neki váladék. Nagyon jó orvosunk van megbizom benne, de azt is tudom hogy egy ilyen fiatal szervezetnek nem tesz jót hogy ugymond gyógyszeren éljen. A probléma az is hogy ez minden januárba, vagy februárba előjön nála. Már voltunk pulmonolugósnál de kizárták az asztmát is. Szóval kérdezném ezek után hogy Ön mit javasol?! Merre induljunk vagy mit szedjünk?! Ilyenkor még a Ventolin pumpát is szoktuk használni, ami kicsit könnyiti de az sem igazán eredményes. (Még annyi hogy kisfiam 129cm, és 32kg szóval neki már pici korban nagyobb adag gyógyszerre volt szüksége mint egy átlag gyereknek)! Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdv

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt probléma télen nem ritka. Javaslom, hogy otthon párásítsanak. Legyen egy fül-orr-gégészeti szakvizsgálat a helyi ok kizárása miatt. Az antibiotikumos kúra után legyen egy probiotikus kúra. Kerüljék a szennyezett levegőjű helyeket és figyeljen oda a réteges öltözködésre. A korábbi gyógyszeres kezelés szükségességét és mértékét nem tudom megítélni, de a gyermek pulmonológiai gondozás indokoltnak tűnik.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 10., 13:44; Megválaszolva: 2012. február 13., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: