• A röntgen okozhat agydaganatot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 2020. Június 3-án voltam többirányú koponyaröntgenen egy kisebb baleset miatt. Olyan sportot végzek, amely során gyakori, hogy beverem a fejem. Akkor is ez történt. A baleset után gyakrabban fájlaltam a fejem és volt egy kisebb érzékeny pont a fejemen, mely miatt inkább elküldtek röntgenre, hogy kiderítsék történt-e valami a koponyámmal. A baleset nem volt nagyon súlyos, de jobbnak látták, ha elmegyek. 2020. Június 18-án teljes, többirányú gerincröntgenre mentem, mert a bal kezem elkezdett kissé remegni és folyton nagyon el volt nehezedve és zsibbadva, továbbá nagyon helytelen pozícióban ülök és emiatt többet fáj(t) a hátam. Ezek a tünetek napokig fennálltak. Ráadásul sokat ropogtatom a hátamat is. A háziorvosom ezek miatt beutalt a fentebb említett gerincröntgenre. Az lenne a kérdésem, hogy ez a két röntgen együtt jár-e olyan mértékű sugárterheléssel, hogy az a későbbiekben agydaganatot okozzon? Kicsit aggódom emiatt mostanában, főleg, hogy mióta elkezdődött a nyár sokkal többet és gyakrabban fáj a fejem. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: T. Zs.

        Dr. Laki András válasza a Röntgen sugárterhelés témában

        Tisztelt Kérdező! Néhány röntgenfelvétel nem jár olyan mértékű sugárterheléssel, ami aggodalomra okot adhatna. A fejfájása nem lehet a röntgenvizsgálatok következménye, de annak okát érdemes lenne tisztázni. Vérnyomásmérés és vérkép kontroll ajánlatos, továbbá konzultáljon ideggyógyász szakorvossal, agyi MR vizsgálata megfontolandó.


        Kérdés: 2020. július 04., 17:57; Megválaszolva: 2020. július 06., 16:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.