• Mell ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy kérdésem lenne a mell ultrahanggal kapcsolatban. Szoptatás alatt is elvégezhető?

        Dr. Laki András válasza a ultrahang témában

        Tisztelt Kérdező! Az emlő ultrahangvizsgálat elvégezhető szoptatás alatt is, nincs káros hatása.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 12., 06:31; Megválaszolva: 2018. október 16., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Igen Tisztelt Laki Doktor Úr! Azon,porblémámmal írom levelemet,mert én Hipochonder vagyok,évente 2szer csináltatok laborvizsgálatot,és 3évvel ezelőtt átestem egy Bronhoscopiás vizsgálaton,mert váladék felköhögésnél vércsíkos...
        Tisztelt Doktor Úr! Azért írok Önnek, mert van egy 20 hónapos, a kortársaihoz képest fejlődésben kicsit elmaradott kisfiam. Végig gondoltam hogy történt e valami a terhességem alatt ami ezt okozhatja és egyedül a röntgen jutott eszembe. Nem...
        Lumbalis gerinc MR vizsgálata: Sagittalis síkú T1, T2 súlyozott és STIR, coronalis síkú T2 súlyozott, axialis síkú T1 és T2 súlyozott felvételeket készítettünk. A vizsgálat az L1-S4 szakaszon értékelhető Balra convex scoliosis. L4...
        Tisztelt Doktor Úr! Pajzsmirigy UH leletemet szeretném értékeltetni.A vizsgálat eredményei: A pajzsmirigy normális nagyságú.A mirigyállomány finoman diffuzan inhomogén szerkezetű, a vascularisatio megtartott. A bal lebeny felső harmadában...
        Tisztelt Doktorno! A leletem nyaki gsrinc rtg szedules miatt nyaki borda nem lathato lordosis ive csokkent csigolya test magassaga megtartott peremek ventral fele kb.harmad tulsulyaval megnyultak zarolemezek simak a porcreszek c4-7 kozott dorsalisan...
        A külső liquorterek supratentoriális túlsúllyal diffúz jelleggel enyhe fokban tágultak. A kamrarendszer középállású, norm.tágasságú, szimmetrikus.az oldalkamrák körül frontálisan diszkrét jelfokozott sáv detektálható. Cerebralis...
        2018.novemberében elmentem az éves komplex mammográfiai szűrésre. A radiológiai vélemény: bizonytalan dignitású micromész csoport a jobb emlőben, melynek további tisztázasára kontrasztanyagos MR és ennek függvényében core biopszia...
        Tisztelt Doktor Úr! 2011-ben epehólyag-eltávolító műtéten estem át. Úgy tudom, hogy ekkor ún. klip maradt a szervezetemben. Most MR-vizsgálatnak nézek elébe. Nem tudom, hogy mi ezeknek a klipeknek az anyaga. Elvégezhető a vizsgálat?
        Kedves Doktor Úr! Férjem folyamatos lábzsibbadástól és görcstől szenved.Túl van már egy porckorongsérv műtéten, de sajnos nem lett sokkal jobb az állapota. Az új MR vizsgálat eredményét bemásolom. Megkérem fordítsa ezt le nekünk, hogy...
        Tisztelt Doktor ÚR!Màr többszörös mellkas rtg-el tüdőgyulladàs utàn több hónappal is fennàlló infiltràtumról szeretnék ct vizsgàlattal a lehető legpontosabb képet kapni.Erre a célra a Hr ct a legmegfelelőbb,legpontosabb?Esetleg létezik...