Tisztelt Doktor Úr/Nő

Érdeklődni szeretnék. Voltam a héten tűdőszürésen és az alábbi 1 mondat nem hagy nyugodni. Paracardialisan bal oldali túlsúllyal néhány kötegárnyék látható. Kérem írják le ez mit is jelent pontossan fontos lenne kell e vele folglkoznom vagy ez normális?! válaszukat előre is köszönöm.További szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg témában

Kedves Kérdező! Ez a mondat azt jelenti, hogy a szív mellett intenzívebben ábrázolódnak a hörgő és ér ágak. Általában nem utal betegségre, de dohányosoknál, hörghurutnál, vagy magas vérnyomás esetén is lehet ezt látni. Érdemes összehasonlítani a képet a korábbi tüdőszűrő felvételekkel, vagy néhány hónap múlva kérhet kontroll vizsgálatot a tüdőgondozóban. Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. április 09., 19:28; Megválaszolva: 2014. április 11., 06:59
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mennyire jelentett veszélyt a kapott...
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...