Discopathia

Tisztelt Doktor Úr (Dr. Laki András válaszolt korábban)! Mellékelem levelem. Üdvözlettel, L.Gyula

Dr. Laki András válasza discopathia témában

Tisztelt Kérdező!

A korábban is felmerült agyi MR angiográfia segítségével meg lehetne állapítani hogy van-e a fül környékén, vagy másutt az agy területén olyan érfejlődési rendellenesség, ami a tünetekhez vezethet, vagy legalábbis ezt ki lehetne zárni. A nyaki CT angiográfia lehet hogy a koponyát nem tartalmazta, és egyébként is az agyi éreltérésekre kevésbé érzékeny. Korábban nyaki Doppler vizsgálatot javasoltam, egy negatív CT angiográfia

után - mivel szűkületet kizártak - már nem annyira lényeges, egyetlen okból

lehetne mégis elvégeztetni, hogy az erekben a sebességek esetleg gyorsult áramlást mutatnak-e, ezt a CT nem méri.Kérdés, hogy a "vérnyomása rendben van" pontosan mit takar; egy-egy alkalommal történő mérést vagy esetleg 24 órás vérnyomás monitorizálás

történt-e (időszakos vérnyomás kiugrással is összefügghet a tünet) . Egyéb

laboratóriumi vizsgálatok (vérkép, koleszterinszint, pajzsmirigy működés

ellenőrzés - TSH -) elvégzése is javasolható, ha még nem történt ilyen.

A további illetve távlati lehetőségekről fül-orr-gégész, esetleg még

ideggyógyász véleményét kérje ki.

Kérdés: 2012. november 18., 17:56; Megválaszolva: 2012. november 23., 21:30
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Látható e törés a röntgen...
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy a csatolt képeken látható e bordatörés? Képalkotás után csak a képeket kaptam meg lelet elvileg egy...
Mr lelet véleményezése
Kisgyermek balesetével/röntgennel...
Szájnyálkahártya elváltozás
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 éve visszatérő bal oldali szájnyálkahártya duzzanat jelentkezik nálam a bal felső szájnyálkahátrtyán (az orca felőli...
Mammográfia és mellkas CT
Tisztelt Doktor Úr! Március 17-én mammográfián voltam, majd ápr. 1-jén mellkas CT-t végeztek (mellkas CT 5 másodperc és 40 másodperc) ....