Segítség kérés!

Tisztelt Doktor (nő/úr) Kérném szives véleményét! 2010 07.19-én műtöttek először majd 2011 05 25.-én másodszor porckorongsérvel! (ez első az kiszakadt volt, a másodoik meg megcsontosodott az egy 4 órás műtété volt) Most van egy friss ct lelet és kérném segítsn értelmezni.L.Vcsigolya S.I-hez képest 4mm-nyit előrecsúszott. Mindkét ivben hasadék van. A csigolyák peremszéleinmeszes felrakódásoklátszanak ú. A záró lemezeken Schmorl hernia ábrázolódik.Dúrva balra convex hajlat.L.I discusonmérsékelt egyenletes protrusio ábrázolódik, amely a durán kis benyomatot okoz.LII korongonjobb odalonmedio-lateralisanközeps fokuprotrusió látható, mely a durát komprimálja, a foramentszűkiti, az indecticus gyököt eléri. A műtött L: IIIszintbenjobb oldalonhemilactómiatörtént. Az epidurális zsir teét és a foramentszűkítő, szélirészenkontrasztanyag halmozást mutatólágyrész denzításuszövet töblet látszik.LIV és vongalt L.V korongo számottevő előboltosulásnem volt kimutatható: A canalis spinalis norm tágasságu. A jobb oldali proc transversusokonelőre ment törés nyoma látható. Vélemény:Spondylolysthesia et lysis lumbosacrális grad.I spondylosis.Scoliosis. ProtrusiódisciLI et LII. Az operáltLIIIszintben jobb oldalonkevés granulációs szövetképződésmelllet recídiv sérv látható. Tisztelt Doktor (Hölgy/úr2010 08 04-től vannak fájdalmaimm a második műtét után bő kéthétmúlva tértek vissza a fájdalmak! Mlyek kellemetlenek zsibbad, mitha tűt sturnának a lábamba, gerincembe meg mintha kést forgatnának! Ez a fájdalom már kezd kibirhatatlan lenni! Sok f csillapítót szedek és ez aggaszt! Azért műttetem magm először ill 2x h ne kelljen f csillapítót szedni de sajna kell mert ez felemészti az idegeimet! Tehetetlen vagyok, kérm mondja el a véleményet, hogy legalább amig megyek kontrolra tudjam mi ez tulajdon képp! Ez a kép 201109 05-ös MR kép de ccsak ezt tudtam feltölteni! Akkor ilyen volt a gerinc! És ha kérhetnék tanácsot könyörgö tessék mondani valamit! Tiszteletttel köszönöm! Diclonenac érzékenységem van!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza gerinc CT, porckorongsérv témában

Tisztelt Kérdező!

A lelet alapján a probléma sajnos többrétű. Az egyik gond, hogy a III. porckorong műtétének helyén jobb oldalon hegszövet alakult ki, ami szűkíti a kilépő ideg körüli lyukat, valamint itt a sérv is újra keletkezett. Az eggyel felette lévő porckorongon is kialakult jobb oldalon előboltosulás, ez is eléri az abban a magasságban kilépő ideget. Ezekhez képest kisebb korong előboltosulást írnak le az I. porckorongon. Ezek mellett még leírják, hogy ívszakadás van (valószínűleg) az 5. ágyéki csigolyán, ebből következően az 5.ágyéki csigolya kissé (4 mm-t) előrecsúszott a keresztcsonthoz képest. A IV és V. porckorongon nem látszott kidomborodás, utóbbi porckorong deformált, úgy vélem a csigolyacsúszás miatt. A leírt Schmorl herniák a csigolyák felső és/vagy alsó zárólemezein létrejött körülírt kis benyomatok, tulajdonképpen szintén kis porckorong sérvek, de ezek nem érintenek idegeket, nem okoznak közvetlenül panaszokat, valószínűleg egy régebbi, fiatalkori gerincbetegség nyomai. A csigolyák jobb oldalsó nyúlványain régi töréseket láttak. A gerincen jelentős oldalirányú görbület (scoliosis) is van. A többszörös elváltozás miatt tanácsot adni igazán az operáló gerincsebész tudna, hogy van-e olyan mód amivel lehet és érdemes beavatkozni. Emellett fizioterápiás módszerek is segíthetnek. A feltöltött kép sajnos nem sokat mond, ez tulajdonképpen a vizsgálat tervezéséhez való felvétel, mindössze a gerinc görbülete látható rajta. A teljes képanyaggal együtt keresse majd fel a kezelőorvosát.

Kérdés: 2012. április 13., 12:31; Megválaszolva: 2012. április 18., 22:25
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Ultrahang vizsgálat
.Mit jelent a köldök magasságba nagy kiterjedésű vegyes ecogenitás, zömében hyporeflektiv karéjozott inhomogén porckemény téfoglalás.sok fogyás...
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Melanoma metastasis gyanúja miatti mellkas, has, kismedence CT vizsgálat nem mutatott ki elváltozást, viszont a lelet tartalmaz ...
Virtuális Bronchonoscopia
Tisztelt Doktor Úr! Régóta allergiás vagyok illetve gyermekkorban asztmám is volt/van. Aztán teljesen tünetmentes voltam több évig majd olyan 2016...
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktor úr! Tudna kérem segíteni nagynéném csatolt CT leletenek ertelmezeseben? Köszönöm előre is.
4év alatt 6 mellkas CT
Jó estét kívánok Doktor Úr! Azon apropóból keresem Önt,mert az interneten egyfolytában mást sem olvasok hogy így ártalmas a CT ionizáló...