• Pajzsmirigy leletem rosszat mutat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértők, 2 éve diagnosztizálták, hogy alul működik a pajzsmirigyem. Euthyrox 50 tablettát szedek azóta, napi 1 db-ot. Édesapámnak is alul működik a pajzsmirigye. Az elmúlt 2 év alatt, mióta kiderült a betegségem, összesen kb. 10 kg-ot híztam. Ma voltam nyaki ultrahangon, az endokrinológus doktornőmhöz viszont csak 1 hónap múlva van időpontom. Sajnos az ultrahang eredményét nem értem, viszont ahhoz elég volt, hogy teljes pánikba kerüljek, így szeretném a véleményüket kérdezni, hogy az ultrahang eredményt látva Ön szerint milyen kezelésre számíthatok. Még a rosszat is jobb tudni, mint ez a semmi nem tudás. Az alábbi ultrahang eredményt kaptam: A pm mk lebenye norm. nagyságú. Mko elszórtan számos 6 mm-es és kisebb echoszegény, ill. cystosus képlet van. Colloid cysta? Degen. eltérés? Az isthmus nem szélesebb, előtte egy 14 mm-es echoszegény nycs. van. Submandibularisan jobb oldalon egy 16 mm-es, a nagyerek mentén egy 17 mm-es, és néhány kisebb, bal oldalon a nagyerek mentén egy 27 mm-es distalisabban pedig egy 32 mm-es echoszegény ovalis nycs. van. bal oldalon a jugulom magasságában is látható számos 16 mm-es echoszegény nycs. melyek további diff. diagnosisa UH-val nem adható. A carotisok területén plakk vagy stenosis nem látható. Előre is nagyon köszönöm válaszát! Üdvözlettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy-alulműködés témában

        Tisztelt kérdező! Ne essen pánikba, ez az uh kép az alapbetegségére jellemző, nem jelent rosszindulatúságot. Követés javasolt. A gyógyszert szedje továbbra is.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 23., 00:14; Megválaszolva: 2012. március 27., 22:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: