• Csökkenthetik a leszázalékolást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Úr!

        2009.jan-ban 50% egészségkárosodást állapított meg az Orsz.Szak. Bizottság.Betegségeim:Súlyos COPD, magas vérnyomás, allergiás asztma, tüdőembólia /2008. júniusban...azóta vérhigító /marfarin/gyógyszert szedek, a vérhigító következtében vérzési rendelleneséggel /55 szociálpedagógus közalkalmazott vagyok, 8 hónap felmentési idővel, és eü. alkalmatlansággal nem dolgozhatom korábbi /Nevelési Tanácsadó/ munkahelyemen./35 éves munkaviszonnyal/ A leszázalékolást, a rokkantnyugdíj megálapítását a napokban várom...de ugyanakkor rövidesen a felülvizsglatot is. A szakvélemény szerint nem vagyok rehabilitálható. Az eltelt egy évben állapotom nem javult, légzésfunkcióm, különösen így télen kicsit gyengébb, 2 orrpolip műtétem volt, /idült gyulladások miatt/ erős szteroid /seretide discus 500/ gyógyszerrel az állapotom elfogadható, de ebben az évben 5 alkalommal antibiotikum megsegítésével kellett a fokozott gyulladást megakadályozni. Hullámzó az egészségi állapotom, több a roszullét, erős köhögés, váladékozás, a terhelésre kialakuló légszomj, ájulási rosszullét, ugyanakkor, ha jól vagyok, megerősödök, szinte úgy érzem, hogy semmi baj. Csak a rendszeres gyógyszerszedéssel tudom színten tartani az állapotom, de akkor sem mindig sikerül.Rendszeres tüdőgyógyászati vizsgálatra,  fül-orr-gégészetre, és a háziorvoshoz fordulok. Kérésem az lenne, hogy ilyen esetben marad, vagy csökkenhet, esetleg nőhet a leszázalékolás mértéke...azaz 50% alá csökkenhet-e, mely esetben nem kaphatok nyugdíjat? Egy közösségben történő elhelyezkedésem a fokozott köhögés, beszédnehezítettség miatt nem lehetséges..a gyengébb fizikai terhelhetőségem sokszor a magam személyes ellátását is /egyedül élek/ nehezíti.Köszönöm előre is a válaszát:Éva   

        WEBBeteg szakértő válasza a leszázalékolás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt tünetek és eredmények alapján nem valószínű, hogy a bizottság csökkentené a rokkantság fokát. Természetesen a leletek értékelése során erről dönthet másképpen a bizottság. A rendszeres ellenőrzés és az állapot korrekt felmérése esetén nyugodtan várhatja a felülvizsgálatot.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-16 21:31:54; Megválaszolva: 2010. február 16., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml ( rendes ételt soha nem eszik és nem is evett még soha) 4 foga van melyek szabálytalanok! Alig van súlya kb 7kg, a szemei a...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni, hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára! Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni, hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e, ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok, de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le, "C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...