• Baleseti kártérítés!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Baleseti kártérítés miatt készítettem egy i.ü. szakértői véleményt amit nem értek. Kérhetek e vagyoni és nem vagyoni kártérítést is? Tekintettel arra, hogy a nyaki és ágyéki gerincrándulás természetes kórokú okból már károsodott gerincet ért, így a baleset utáni másodlagosan kialakult kar- és ülőidegzsába ún. állapotrosszabbító hatás eredményeként értékelhető. Nevezettnél jelenleg fennálló gerinckárosodás 20 %-os mértékű össz-szervezeti egészségkárosodást eredményez, melyből a balesettel közvetett okozati összefüggésben álló másodlagos mozgásszervi rész egészségkárosodás a fenti százalékolás érték mintegy felére tehető. Nevezettnél az alábbi baleseti eredetű rész-egészségkárosodás állapítható meg: -Másodlagos funkcionális rész-egészségkárosodásként nyaki és ágyéki gerinckárosodás következményes kar-és ülődegzsábával. -Elsődleges pszihés rész-egészségkárosodásként szervi eredetű értelmi és érzelmi agyműködésbeli zavar. Nevezettnél a fennálló fenti rész-egészségkárosodások együttesen 40% baleseti eredetű ősz-egészségkárosodást eredményeznek. Fenti maradványállapotok a kereső munkatevékenységet és a szabadidős tevékenységet egyaránt közepes-súlyos mértékben megnehezítik. A többleterő százalékban kifejezett mértéke a maradandó baleseti egészségkárosodás mértékének mintegy felére tehető. Nevezett baleseti sérülésből eredő egészségi állapota végleges, állapota úgynevezett végállapot. Tisztelettel: Márk

        Dr. Németh Kinga válasza a baleseti kártérítés témában

        Kedves Olvasó! A konkrét esetről érdemes ügyvéd tanácsát kérnie. Az eset összes körülményeit mérlegelve tudják eldönteni, hogy érdemes-e polgári peres eljárást indítani kártérítésért.


        Dr. Németh Kinga, jogász
        Jogász Itt kérdezhet

        Dr. Németh Kinga

        Kérdés: 2013. április 06., 17:19; Megválaszolva: 2013. április 22., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml ( rendes ételt soha nem eszik és nem is evett még soha) 4 foga van melyek szabálytalanok! Alig van súlya kb 7kg, a szemei a...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni, hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára! Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni, hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e, ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok, de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le, "C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...