• "Véralkohol"

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztalt Szakértő! Egyszer már kérdeztem, de szeretném, ha egyértelműen, kategórikusan válaszolnának. -Ha ma leveszik a kórházban a vérmintát, abban a kémcsőben mennyi ideig mutatható ki a véralkohol szintje. -Ha nem a kezelést végző, gyógyító kórház végzi a vérminta elemzését, hanam egy másik labor, vissza kell -e igazolni a kezelést végző kórház felé a megállapított eredményt, és a zárójelentésen fel -e kell tüntetni a másik intézményben megállapított eredményt? Szerintm, Önök is tudják, hogy mi történt. Tisztelettel: Unyi Tamás

        Dr. Földi Ildikó válasza a véralkohol témában

        Kedves Kérdező! A véralkohol meghatározásra vonatkozó szakmai protokoll alapján: 1, A vér tárolása során a véralkohol koncentrációjának lassú csökkenésével kell számolni. Ez a csökkenés a +4°C-on tárolt vérmintáknál is bekövetkezik, konzerváló szer alkalmazásának ellenére is. Négy hét múlva a tárolt vérminták alkoholkoncentrációja csökken, ez - kiindulási véralkoholértékhez képest - a hatodik hónapra jelentős lehet-tehát néhány órás vagy napos tárolás nem befolyásolja az értéket. 2.Ha igazságügyi szerv (rendőrség) rendeli el a véralkohol vizsgálatot, arról a vérvételi jegyzőkönyv készül, amit a páciens is megkap, a vizsgálatot igazságügyi toxikológiai labor végzi. Ha valamilyen egyéb orvosi okból (pl eszméletlenség vagy mérgezés gyanúja esetén) kérnek vizsgálatot belgyógyászati vagy sürgősségi osztályon a vizsgálatot toxikológiai laborban végzik el, az eredményt (mivel ezek sürgős vizsgálatok szoktak lenni)általában telefonon is közlik a vizsgálatot kérő orvossal, később a számítógépes rendszerbe is bekerül, és természetesen a zárójelentésen is fel kell tüntetni.


        Kérdés: 2012. szeptember 02., 15:33; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml ( rendes ételt soha nem eszik és nem is evett még soha) 4 foga van melyek szabálytalanok! Alig van súlya kb 7kg, a szemei a...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni, hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára! Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni, hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e, ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok, de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le, "C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...