Trombózis után

2011.08.25-én égési sérülést szenvedett, majd 2011.08.30-án begyulladt a centrális vénakanül.Ennek következtében az egész alsó végtag megduzzadt, a véna femoralisban csak részleges áramlást lehetett észlelni. Clexane 2x1250NE adása mellett a kezdeti javulás után jelenleg nincs áramlás a véna érintett részében. Jelenleg időpontra várunk, hogy végre egy szakorvos is megnézze. Ilyenkor elhal az érintett véna egy része? Ödémás marad végleg a gyerek lába? Mert jelenleg szemmel látható a különbség. Mit lehet tenni ilyen esetben?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Járányi Zsuzsanna válasza trombózis témában

Az elzárt véna femoralis újra kinyílhat, a véralvadás gátló kezelés folytatásának és kompressziós harisnya- pólya - viselésének hatására. Nem tesz jót a végtag lógatása, a direkt meleghatás - pl fürdővíz- és felnőtteknél valamilyen venotonikum adását is javasoljuk. (pl Detralex, stb)

Gyerekeknél a regenerálódás szerencsére jobban megy, mint felnőtt korban.

A konkrét gyógyszerelésről javaslom gyerekorvosal konzultáljon.

Kérdés: 2011. október 12., 14:19; Megválaszolva: 2011. október 14., 16:59
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérrögképződés veszélye
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Betagen vagy Cognit orvosságok szedése elősegítheti-e vérrögképződést és...
Trombozis kezelés után nem apad a...
Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnak harmadszor is visszatért a trombozis a lábába. A szokásos módon most is benn fogták a kórházban egy hétig, ebből...
mélyvénás trombozis
üdvözlöm! nekem van egy 13 éves lányom szeretném tudni hogy örökölheti-e a trombozist? én ezt egy alsó végtag felszínes vénába kapot...
Trombózishajlam
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne: Kiderült enyhe proteinS aktivitás. Lombikbébi programban Clexan injekciót alkalmaztam ...