• Trombózis után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2011.08.25-én égési sérülést szenvedett, majd 2011.08.30-án begyulladt a centrális vénakanül.Ennek következtében az egész alsó végtag megduzzadt, a véna femoralisban csak részleges áramlást lehetett észlelni. Clexane 2x1250NE adása mellett a kezdeti javulás után jelenleg nincs áramlás a véna érintett részében. Jelenleg időpontra várunk, hogy végre egy szakorvos is megnézze. Ilyenkor elhal az érintett véna egy része? Ödémás marad végleg a gyerek lába? Mert jelenleg szemmel látható a különbség.Mit lehet tenni ilyen esetben?

        Dr. Járányi Zsuzsanna válasza a trombózis témában

        Az elzárt véna femoralis újra kinyílhat, a véralvadás gátló kezelés folytatásának és kompressziós harisnya- pólya - viselésének hatására. Nem tesz jót a végtag lógatása, a direkt meleghatás - pl fürdővíz- és felnőtteknél valamilyen venotonikum adását is javasoljuk. (pl Detralex, stb) Gyerekeknél a regenerálódás szerencsére jobban megy, mint felnőtt korban. A konkrét gyógyszerelésről javaslom gyerekorvosal konzultáljon.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 12., 14:19; Megválaszolva: 2011. október 14., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Régóta küzdök nem múló refluxxal, írtam is már azzal kapcsolatban. Az elmúlt 2-3hónapban jelentősen roszabbodott, váltakozó széklet is jelentkezett,puffadas, ritmuszavar, szédülés, hasfájás, herpesz a számon,...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés