• Clexan

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr, Doktor nő' Jelenleg syncumart szedek ( napi 5, 5 vagy 6 mg) MVT miatt. Genetikai hajlam nem igazolódott. Kisbabát szeretnénk, ezért hematológián voltam, ahol felirták a Clexan injekciót. Sajnos sok volt a beteg, igy a felvilágositásom is rövid volt. 75 kg vagyok, 0, 8 Clexant irtak fel. és annyit mondtak, hogy hagyjam abba a syncumart, kezdjem szúrni magam. Kérdéseim: nem kell ilyenkor valami vérvétel? Nem túl sok ez a mennyiség? ( több fórumon jártam, és mindenki kevesebbet kap) Nem kell valami fokozatosság az átállitásban? Elnézést a sok kérdés miatt, de kicsit aggódom. Előre is nagyon köszönöm a választ. Tisztelettel: andrea

        Dr. Boros Miklós válasza a alvadásgátló témában

        Tisztelt Kérdező! A Clexane a beadástól kezdve véd, így a Syncumar elhagyható. Vérvétel valóban nem kell, hiszen nem szükséges monitorizálni az LMWH-t (Clexane) ellenben a Syncumarral. A dózis megállapítása sok dologtól függ így a döntés az adagot megállaőító orvosé, erről nem tudok nyilatkozni.


        Dr. Boros Miklós, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. október 01., 07:06; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: