Hőemelkedés

Kedves Doktornő! 3 éve rendszeresen hőemelkedésem van, kb.37.3.majdnem minden nap.Ez nagyon megvisel rossz a közérzetem, betegnek érzem magamat ilyenkor.hasi, mellkas ct neg.vérkép we, crp, tsh neg.arcüreg ct neg.immunologia neg.gockeresés neg.haematologián azt mondták nem valoszinü hogy limfomás lennék.de akkor mi lehet? a legutóbbi vérképembe ezek az eltérések voltak:szérum albumin%54 ref: 38-50.béta 1 globulin5.4 ref: 8.4_13.1.béta 2 globulin%3 ref: 3.2_6.5.ezek a magasabb, alacsonyabb értékeknek nem lehet valami köze az állapotomhoz? köszönöm szépen.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hőemelkedés témában

Kedves Kérdező!

Ezek a globulin eltérések jelezhetnek kisebb zavart az immunrendszer működésében, de nem valószínű, hogy az állandó hőemelkedésnek okai ezek lennének.

A pajzsmirigy működésről viszont nem látok itt eredményt, ha nem vizsgálták még, akkor érdemes lenne, mivel az enyhe pajzsmirigy túlműködés tud hőemelkedést okozni.

Idegrendszeri ok is elképzelhető, az állandó szorongás, feszültség szintén előidézhet ilyet, de ezt csak akkor szoktuk számításba venni, ha minden más lehetőséget ki lehetett zárni. Igazolása viszont nagyon egyszerűen történhet: ha enyhe nyugtató hatású gyógyszer csillapítja a hőemelkedést, igazoltnak tekinthető az idegrendszeri eredet.

Ha mindezek szintén negatívak, csak az állapot hosszabb követésével, többszöri kontroll vizsgálatokkal lehet a folyamat tendenciáját megítélni.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2011. augusztus 07., 13:49 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:43
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Tartós hőemelkedés és eosinophilia
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3, 5-4 hónapja tartó hőemelkedésem okának kiderítésével kapcsolatban szeretném kérni a segítségét. A hőemelkedésem...
Lehetek leukémiás?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tüneteim: idén aug. 11-én vérköpésem volt (élénk piros színű nyál, 3-4. köpésre barnára váltott, majd...
Heterozygota
Tisztelt Doktor nő! MTHFR C677T és MTHFR A1298C vérvizsgálatok 2. allél Heterozygota mutációt mutatott. PAI-I polimorfizmus vizsgálati eredményeket...
Vérkép elemzés
Kedves Doktornő! A történet a következő. Nem tudom ,hogy lényeges e,de a Párom 2021 decemberében átesett a covid betegségen amivel nem voltak erős...
Vas,ferritin
Anyukamnak krónikus vastagbél gyulladása van,gyomorhuruttal. Erősen vérszegény volt, a vas 4-5 körül a ferritin 200-300 között (labor 10-120 kozotti...