• Lehet rák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő A problémám a következő lenne. A hónaljamban, a nyakamon, és a fülem mögött daganat található. Az első a hónalj volt. Ezeket a daganatok egyszer kisebbek, egyszer nagyobbak. ÉS szoktak néha fájni is. Az orvosom szerint ez mirigygyulladás. Ez valószínű lehet, mert a fogam altt van egy gennycsomó (kb 2 éve, amit itt nem tudnak kiműteni csak Pesten, és sajnos eddig nem volt lehetőségem felmenni) azon az oldalon ahol a hónaljamban is. A másik fogamnál szintén van gennycsomó több is, ezek mostanában ki is fakadnak, de még van. PLussz egy fogam bevan gyulladva. Az orvos szerint ez is okozhatja. PLussz van három macskám, amelyek lehetnek kiváltó okok, ami szintén lehetséges, mert úgy vetem észre mostanában rajtuk, hogy férgesek, és nagyon kezdenek gyengülni. mindezek ellenére csin áltattunk vérképet, ez három pontban különbözik. A kérdés egyértelmű volt nekem is meg az orvosomnak is, a csomók rákosak-e vagy nem. (sajnos én hajlamos vagyok rá, szinte mindenki rákban halt meg a családomban) A teszt az orvos szerint negatív,a három eltérés meg gyakran előfordul nőknél, de mivel három pont különbözik és az interneten mindenfélét olvastam, így még midnig nagyon félek. Tehát az eltérések a következők: MPV 7,2 fl a 8,0-13,0 helyett. Tehát ALACSONY Neutrophil# 6,43 G/l a 3,70-6,30 helyett Tehát MAGAS Lymphocyta% 22,2 % a 25,0 – 40,0 helyett tehát ALACSONY A kérdésem az lenne, hogy ez az eltérés jelenthet e rákot, vagy rosszindulatú csomót?? A választ előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a nyirokcsomó megnagyobbodás témában

        Kedves Kérdező! Ez a három eredmény nagyon közel van a normál tartományhoz, és egyébként sem jeleznek rákos elváltozást! Egyértelmű választ akkor kapna arra a kérdésre, hogy jó vagy rosszindulatú elváltozással áll-e szemben, ha csinálnának egy túbiopsziát ezekből a mirigyekből. A szövettani eredmény alapján lehet biztosan megmondani, hogy van-e oka aggódni!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 19., 12:34; Megválaszolva: 2011. július 20., 01:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktornő! Mostanában fáj a bal bordaív alatt. Sokszor olyan mintha beszorult volna a levegő. Az a mániám hogy mindenre azt hiszem hogy limfoma tünet. A kérdésem az lenne hogy ha lennének megnagyobodott limfomás nyirokcsomók a tüdőmben...
        Tisztelt Doktor nő! 31 éves férfi vagyok és már 2 éve érzem hogy lecsökkent a libidóm.Tesztoszteron alacsony, de határértéken belűl van.Endroklinológián voltam, vérvételt csináltak, de elvileg minden rendben van.Viszont a vas elég magas...
        Kedves Doktornő! A 30 éves lányom miatt aggódom. Tavaly novemberben egy munkaalkalmassági vizsgálat során elküldték laborba. Az eredmény kicsit megdöbbentett, mivel vérsejtekkel kapcsolatos enyhe eltéréseket mutatott. Korábban nem volt soha...
        Kedves doktornő! Kijött a combom tövénél egy csomó kb. 1,5 hete. Eddig azt hittem szörtüszőgyulladás, (bár nem szőrtelenítettem ott) mert fájdalmas volt és amikor megnyomkodtam kijött belőle genny és vér. Aztán egy idő után már nem...
        Kedves Doktornő! 36 hetes terhes vagyok. 2018 nyarán hemokromatózist állapítottak meg nálam. Azóta újabb vizsgálat nem történt a terhesség miatt. Mellékletként csatoltam az eredményeket.Azt szeretném kérdezni, hogy a magas vas megjelenik-e...
        Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes, Jó napot kívánok! A napokban magán úton elmentem vérvizsgálatra, mivel idén többféle gondom is volt (5 éve gyökérkezelt fogról kiderült, hogy gyulladt, mert anno kifelejtettek egy csatornát kitisztítani,...
        Tisztelt Doktor Nő! 1-2 héttel ezelőtt írtam immunológiai eredménnyel kapcsolatban, mert felmerült autoimmun folyamat, globulinok magasabbak voltak! Akkor M-multiplex kizárása miatt újabb vérvételt kértek. Amit itt Ön el is magyarázott, hogy...
        Tisztelt Doktornő! 1 hónapja már írtam Önnek aranyér miatti aggodalmamban. A tüneteim nem igazán akartak /akarnak szűnni, így elmentem egy újabb proktológiai vizsgálatra. A főorvos úr egy anoscoppal megvizsgált, és alábbiakat írta az...
        Jó napot kívánok! A véradáson derült ki, hogy 175 a hemoglobin értékem. El is mentem gyorsan egy vérvételre, ahol ezek az eredmények születtek.Hemoglobin 181 G/L, Hematokrit 52 L/L, Vas 24 umol/l, vörösvérsejt 6,2 tera/l, transferrin 3,3 G/l,...
        Tisztelt Doktornő! Véleményét szeretném kérni a következő témába. Édesapám 61 éves, az elmúlt kettő hónap alatt 90kg-6 kg fogyott. egy hónapja éjszaka/késő este rosszul lett és hányt egy alkalommal,utána egy napig pedig hasmenése...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés