INR érték és tüdőembólia

Tisztelt doktornő! Köszönöm válaszát és ezúton írom meg az INR értékeimet: 2011.06.03. 1, 97 és az utólsó pénteki értékem: 1, 80 volt. Elmentem azonnal a háziorvoshoz és az adagomat megemelte 1 mg-mal minden másnapon. A szedett gyógyszereim: Letrox, Lisopress, Nebilet, Frontin, Noacid és Simvacol. A kórház adott ismertetőt a korlátozandó élelmiszerekről még februárban amikor a tüdőembóliám volt, azt mondták az étrendet tartsam be.Igyekszem betartani! Nem vagyok kövér mindössze 54-55 kg vagyok. A doktornő által a levélben válaszoltak szerint úgy értelmezem, hogy nem emelni kell a Marfarin adagomat hanem csökkenteni? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Vincz Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza tüdőembólia témában

Kedves Kérdező!

Kövesse háziorvosa utasítását. Az étrendet úgy kell összeállítani, hogy K vitamin tartalma egyenletes legyen. Marfarin esetén a táplálék K vitamin tartalmának változása kevéssé okozza az alvadásgátlás (INR érték) ingadozását.

Kérdés: 2011. június 22., 13:18; Megválaszolva: 2011. június 26., 17:52
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vizelési zavarokra még milyen...
Limfóma betegség, lázcsillapítás
Lila foltok
Ismeretlen eredetű rosszullétek
Kedves Doktornő! 15 éves lányom ez év október 11-án kapta meg második COVID elleni oltását. Öt nappal később egy fellépésen (évek óta...