• Mélytengeri búvárkodás tüdőembólia után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly augusztusban tüdőembóliával kerültem kórházba. Azóta minden tesztem negatív lett, az okára nem jöttek rá. A hajlamvizsgálat is negatív lett. Kérdésem azzal kapcsolatos lenne, hogy mennyire rizikós számomra egy közeljövőbeli mélytengeri búvárkodás. Egy kedves doktornő azt válaszolta a kérdésemre, hogy ha csak a vízfelszín alatti lemerülés történik, az nem jelent egészségügyi kockázatot., de a mélytengeri búvárkodás komoly felkészültséget kíván. Jelen esetben egy max. 30 perces merülésről van szó, max. 5 m mélységig (a vérhígítót még szedem!). Komoly kockázatot rejt ez magában, ill. milyen komoly felkészülést kíván? Az embólia nem járt szívproblémával, de a viszonylag alacsony, 105-115-es vérnyomásom mellett gyakran mérek 90-100, néha 110-es pulzusszámot. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Váróczy László PhD válasza a tüdőembolia témában

        Kedves Érdeklődő! Elvileg, ha nincsenek szívproblémái, nem ellenjavallt a búvárkodás, de a biztonság kedvéért előtte vegyen részt egy sportorvosi vizsgálaton is!


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 18., 18:12; Megválaszolva: 2011. május 25., 22:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés