• Nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg! Olyan kérdésem lenne,hogy kislányunk nyakán észrevettünk egy kicsit jobban kidudorodó nyirokcsomót.Van egy kistermetű kutyánk.És,hogy ezt okozhatta vajon a kutya vagy inkább a macska mint allergiás reakció? Egy hematológus orvos ugyan azt mondta,hogy inkább a macska okozhat hasonló reakciót,de gondoltam több helyről tájékozodóm.Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Teljesen normális jelenség, ha valamilyen felső légúti fertőzés kapcsán a nyaki nyirokcsomók megduzzadnak. Csecsemők, néha kisdedek esetén is a BCG oltás oldalán, aktív reakció vagy az oltás befertőződése kapcsán szintén megjelenhet nagyobb méretű nyaki nyirokcsomó. Háziállatoktól valóban lehet olyan fertőzést kapni, melyek szintén nyirokcsomómegnagyobbodással járnak, de ebben az esetben nem csak a nyakon észlelünk megnagyobbodott nyirokcsomókat, illetve más kísérő tünetek, vizsgálati eltérések (máj , -lépmegnagyobbodás) is észlelhetőek!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 20., 21:03; Megválaszolva: 2011. április 24., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: