Mi lehet a problémám?

Januárban vakbélgyanú miatt kórházba kerültem, némi hasgörcsöm volt, ezért nem értettem, mikor az orvosom a műtétet javasolta.. Hát kés alá feküdtem, akkor derült ki, hogy nyirokcsomó (mirigy) gyulladásom van. Szövettani mintát vettek és az eredmények alapján megnyugtatott az orvos, hogy amitől tartott nem igazolódott be (vagyis leukémia) . Megnyugodtam és tovább mentem egy immunológushoz, aki alaposan megvizsgált, és a véreredményem alapján egészségesnek nyilvánított. Korábban felfázással küszködtem, amit urológus kezelt, gondoltam, hogy ez is közrejátszott a a kialakult gyulladáshoz... Kontrollra visszamentem az urológushoz, aki ct-re küldött és nagyon meg ijedtem az eredménytől... A lelet szerint splenomegalia vagyis lép nagyobbodásom van, valamint a cevix tömegesebb, nőgyógyászati vizsgálat javasolt. Még nem mentem vissza orvoshoz, de nagyon félek, hogy mi lehet ez? Már kutakodtam az interneten, és nem találtam megnyugtató választ, sőt....inkább elkeserítőeket.

Dr. Molnár Anna válasza lépmegnagyobbodás témában

Kedves Kérdező!

Lépmegnagyobbodás számos ok miatt kialakulhat, leggykrabban valamilyen fertőzés, gyulladásos folyamat, hematológiai betegség áll a hátterében, de az esetek kisebb hányadában rosszindulatú betegséget is jelezhet. A CT-n leírt tömegesebb méhnyak miatt valóban szülész-nőgyógyász szakorvos vizsgálatra van szükség!

Kérdés: 2011. április 05., 20:47 ;Megválaszolva: 2011. április 08., 14:19
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Heterozygota
Vérkép elemzés
Vas,ferritin
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt