Gyógyszer beállítása

Üdvözlöm! Március 10-én volt egy mélyvénás trombózisom.Egy hét kórházi kezelés után (ahol kaptam a vérhígítókat/clexán majd warfarin/) hazajöttem. Akkor az INR értékem: 1, 99 volt és 3 mg walfarint kellett szednem.Egy hét múlva az INR értékem lement 1, 53-ra ekkor a háziorvosom mondta, hogy emeljük az adagot, 4 mg-ra. Most március 31-én voltam megint vérvételen és az INR értékem megint csökkent, 1, 45-re. Most az adagom 5 mg lett és két hét múlva ismét megyek vérvételre. Az étkezésre is többé-kevésbé odafigyelek. A kérdésem az lenne, hogy mikorra fog beállni ez az egész? Hogy lehet, hogy a magasabb dózisra is csökken az INR érték? Köszönöm türelmét és várom válaszát.

Dr. Váróczy László PhD válasza trombózis témában

Kedves Érdeklődő!

Nehezet kérdezett. Általánosságban csak azt tudom mondani: a warfarin hatékonyságát a diéta (K-vitamin tartalmú ételek: sóska, spenót, káposzta) és az egyéb szedett gyógyszerek befolyásolhatják. Sajnos van olyan eset, amikor a beteg mindenre odafigyel, mégsem lehet az INR-t rendesen beállítani - ezekre nincs mindig ésszerű magyarázat. Ilyenkor megfontolandó, hogy warfarin helyett tartósan LMWH injekciót (pl. Clexane) adagoljon magának.

Kérdés: 2011. április 04., 13:55 ;Megválaszolva: 2011. április 07., 20:48
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Veralvadas
Vérrögképződés veszélye
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Betagen vagy Cognit orvosságok szedése elősegítheti-e vérrögképződést és...
Trombozis kezelés után nem apad a...
Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnak harmadszor is visszatért a trombozis a lábába. A szokásos módon most is benn fogták a kórházban egy hétig, ebből...
Tüdőembólia után trombofilia panel...
Tisztelt Doktornő! A segítségére van szükségem leletek értelmezésével kapcsolatban. 2019 május 29-én kétoldali tüdőembolizációt...
mélyvénás trombozis
üdvözlöm! nekem van egy 13 éves lányom szeretném tudni hogy örökölheti-e a trombozist? én ezt egy alsó végtag felszínes vénába kapot...