ITP

Jó napot kivánok doktor ur! következö lenne a kérdésem: 0% os trombocita számom volt szteroidok hatására sem nagyon emelkedett viszont medrol hatására emelkedett levették a csont velőt és nem állapitottak meg eltérést és mai napig kisebb bör irritciok esetén is kiütések jelentkeznek a börömön.mi a tehendö?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza ITP témában

Kedves Érdeklődő!

Ha a trombocitaszáma valóban tartósan 0 (nulla) , akkor az egy igen komoly állapot: könnyen súlyos, életveszélyes vérzés léphet fel! ITP esetén a probléma nem a csontvelővel van, hanem az immunrendszerrel, mely vérlemezkéket pusztító ellenanyagokat termel. Kezelni kell, ennek egyik eszköze a szteroid (a Medrol is egy szteroidkészítmény, így Ön valamit félreérthetett) , ha ez nem működne, még jó néhány egyéb gyógyszerrel lehet próbálkozni, illetve hosszabb távon a lép műtétei eltávolítása is jótékony lehet.

Kérdés: 2011. április 03., 19:08; Megválaszolva: 2011. április 07., 20:43
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
ITP-vérkép
Tisztelt Doktornő! Én egy 36 éves nő vagyok, aki 17 éves kora óta thrombocytopeniás (ITP) . Ennek száma igen változatos, leginkább 80 és 120 G/L...
ITP-vérképelemzés
Tisztelt Doktornő! Én egy 35 éves nő vagyok, aki 17 éves kora thrombocytopeniás (ITP) . Ennek száma igen változatos, leginkább 80 és 120 G/L...
Trombocytopenia-vérkép
Tisztelt Doktornő! Én egy 34 éves nő vagyok, aki 17 éves kora thrombocytopeniás. Ennek száma igen változatos, leginkább 80 és 120 G/L között...
ITP, Trombocitopénia
Kedves Doktornő! 9 éve vagyok ITP beteg. Egy betegség, vírusfertőzés hatására aktivizálódott nálam ez a betegség. Teljesen leesett a tromobocita...
ITP és Medrol
Itp-s betegséget állapitottak meg nalam 3 honapja 27e volt az érték.medrolt kaptam ami nagyon gyorsan felvitte a trombocytaszamot de ahogy elhagytam...