• Minőségi vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon aggódom gyermekem vérképének eredménye miatt.Az orvos azt mondta meg kell ismételni,s ha ismét ugyanezt az eredmény t kapja kórházba kell feküdnie.ennél többet nem mondott csak hogy ne aggódjak nem olyan nagy a baj. Ezzel még jobban megijesztett.A minőségi vérképében a monocyta 37%, a lymphoid-sejt 6%. Mindez úgy volt az eredményen hogy nem volt csillag mellette.Nem lehet hogy fordítva írták be véletlenül.Viszont csillag volt vaskötő kapacitás 87, totál transzferrin 414,8, és a basophil 1,6%.Ha ismét ilyen eredményt kapunk akkor mire számíthatunk? Milyen betegségre utalhat? Köszönöm

        Dr. Molnár Anna válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! A fenti vérképeredmények leginkább lezajlott (vírus?)fertőzésre utalhatnak, amennyiben az számszerű fehérvérsejt (fvs v wbc), hemoglobin (hgb) és vérlemezke (thr v plt) eltérést nem mutat. Aggodalomra valószínűleg nincs ok. A vérkép ismétlése javasolt 2 hét múlva.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 26., 19:01; Megválaszolva: 2011. március 31., 16:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés