Mélyvénás trombózis és egyéb betegségek

Kedves doktor nő /doktor úr! Két hónapja a bal lábamba mélyvénás trombózist állapítottak meg néhány vérrög kíséretével. A gyulladás a térd hajlatból kiindulva a combtőig terjedt.ami azóta is panaszos A háziorvosom sajnos nem ismerte fel és néhány napig mint egy két lábon járó bomba közlekedtem és már mire kórházba értem azonnal műteni kellet Az lenne a kérdésem. mennyire kell komolyan venni ezt az állapotot és mennyire lehet ebből felépülni? Ezen kívül halmozottan beteg vagyok: visszér műtét, idegi hallásvesztés, agora és szociális fóbia, depresszió, pánik beteg, sokízületi gyulladások.Lehet buta kérdés de tudni szeretném még azt is, ezekkel a betegségekkel mennyi esélyem lehet arra, hogy leszázalékoljanak? Előre is nagyon köszönöm a válaszát Tisztelettel J Ildikó

Dr. Váróczy László PhD válasza mélyvénás trombózis témában

Kedves Érdeklődő!

Sajnos nem értem pontosan, hogy mi történt Önnel, ugyanis a lábat mélyvénás trombózist nem szokták műteni - esetleg a hasi erek is érintettek voltak vagy tüdőemboliája lett? Mindenesetre bármilyen trombózis után nagyon fontos a megfelelő véralvadásgátló terápia (Syncumar, Marfarin vagy LMWH injekció) , melyet legalább 1 évig alkalmazni kell. Ezen kívül meg kell előzni, hogy a lábán a trombózis miatt visszárgyulladás alakuljon ki - erre a legjobb eszköz a gyógyharisnya.

Leszázalékolás ügyben nehéz ma bármit is nyilatkozni, amikor a kormány több százezerrel tervezi csökkenteni az országban a rokkantnyugdíjasok számát.

Kérdés: 2011. március 12., 23:07; Megválaszolva: 2011. március 19., 11:57
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Lányom
Tisztelt Dr úr/hölgy! A kálvariánk kb 5 éve kezdödött mikor 10 évesen kiderült hogy lanyomnak petefészek cystája van laporoscopiaval mütötték....
Súlyosabbra is fordulhat a trombózis...
Tisztelt Dr.Úr Abban a kérdésben szeretnék választ kapni hogy, 2016.03.07.-én Mélyvénás trombózist diagnosztizáltak nálam a jobb...
mélyvénás trombózis
Tisztelt Válaszadó! Kérem, ha tud segítsen nekünk! Párom (férfi, akkor 28 évesen) 2011 októberében, bal lábában mélyvénás trombózist...
Mélyvénás trombozis
Alsó végtagi (bal lábszár) trombózisom van. Mozoghatok vele már az aktív életbe vissza azonban 3 hetet várnom kell még a visszatéréssel. Nem...
Repülés
Kedves Doktornő, Lenne egy olyan kérdésem, hogy az egyik barátnőmnek tavaly novemberben mélyvénás trombózisa volt, illetve azóta tüdő embóliája...