Miért nem...?

Egyszer már kérdeztem de a válasz nem volt megnyugtató! Most a kétségbeesés szól belölem! A feleségem vakbél rosszindulatú daganata miatt kap kemót. Az utolsó kezelés 2011.01. 02-án volt Azóta nem kapott kezelést a trombocita szám alacsony volta miatt. Január 2-ikán 99-re megkapta, azóta a tct. száma 87, 67, 75. Egyre kevesebb. A betegség azonban ott maradt! Az a tanács, hogy magától regenerálódik úgy látszik nem jön be.Tudna valaki tanácsot adni, mit lehet tenni a várakozáson kivül? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza thrombocyta témában

Kedves Kérdező!

A kemoterápia során minden gyorsan osztódó szövet, így a csontvelő is károsodik. Ez magyarázza, hogy citosztatikus kezelést követően csökken a vérsejtek (így a trombocyta) száma. A feleségénél mért 60-90 G/l közötti vérlemezke szám nem jár fokozott vérzésveszéllyel! Ebben az esetben valóban a csontvelő regenerációjára "várva" a vérsejtek számának növekedése várható, egyéb kezelés nem indokolt. A regeneráció mértéke és gyorsasága függ a kapott kezelés "erősségétől", és az egyén szervezetétől.

A kemoterápia folytatásáról (többek között vérsejtek számától függően) a kezelőorvos dönt.

Kérdés: 2011. március 02., 16:02; Megválaszolva: 2011. március 04., 21:00
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vashiány és Koronavírus oltás
Leiden heterozigota és Covid
Leiden-mutáció, COVID-19 oltás
Labor érték.